Gratis computer voor brugklassers met U-pas

ComputerKindUtrechtse kinderen die volgend schooljaar naar de brugklas gaan en een U-pas hebben, kunnen ook dit jaar een gratis computer aanvragen. Computers zijn niet meer weg te denken in het onderwijs. Om ervoor te zorgen dat alle leerlingen zo goed mogelijk mee kunnen doen, verstrekt de gemeente computers aan gezinnen met een U-pas. Aanvragen is mogelijk vanaf 1 februari a.s. Het is het zesde jaar op rij dat de regeling ‘CompU4school!‘ bestaat.

Alle toekomstige Utrechtse brugklassers uit gezinnen met een U-pas krijgen een aanvraagformulier toegestuurd. Daarnaast worden alle leraren van groep acht aangeschreven met de vraag of zij de regeling onder de aandacht van de kinderen en hun ouders willen brengen.

Sinds de regeling bestaat hebben bijna 1800 kinderen thuis een computer met internet gekregen. Ieder jaar komen daar zo’n 350 kinderen bij. De regeling is dit jaar aangepast. Tot nu werd maximaal één computer per gezin verstrekt. Maar inmiddels zijn de eerste computers die in 2006 zijn uitgereikt verouderd en komt het voor dat in een gezin opnieuw een brugklasser in aantocht is. Voor deze gezinnen is het nu mogelijk om opnieuw een computer aan te vragen.

CompU4school! is niet de enige regeling waarmee mensen met een laag inkomen kunnen deelnemen in de samenleving.
De gemeente Utrecht heeft een uitgebreid pakket aan minimaregelingen waarmee Utrechters gestimuleerd worden mee te doen aan activiteiten op sociaal, cultureel en sportief gebied. Zo kan Utrechtse jeugd met een U-pas gratis sporten en 75% korting krijgen op diverse cultuurcursussen.
Het doel van deze regelingen is dat alle inwoners hun talenten kunnen ontwikkelen en maximaal kunnen meedoen in de samenleving.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten