Gezonde Nationale Voorleesdagen in Bibliotheek Utrecht

VoorleesdagenVoorlezenBiebBibliotheek Utrecht organiseert op 19, 21, 26 (-16.00u Bieb Smaragdplein-)en 29 januari een theatervoorstelling en voorleesactiviteiten voor peuters en kleuters van 2½ t/m 5 jaar in veel vestigingen ter gelegenheid van de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen (19 t/m 29 januari). Dit jaar staat het prentenboek ‘Fiet wil rennen’ van Bibi Dumon Tak centraal. Jeugdtheater Van Niks & Van Alles speelt, vertelt en danst het verhaal van Fiet in 7 vestigingen. In 5 andere vestigingen wordt voorgelezen, gezongen en kunnen de kinderen creatief aan de slag. In alle vestigingen staat een grabbelton, waar de peuters en kleuters kunnen grabbelen als ze de quizvragen over de tien mooiste prentenboeken van het jaar hebben opgelost!

 Ook dit jaar werken de Utrechtse Bibliotheek, Albert Heijn en GG&GD in januari en februari samen tijdens de groepsbezoeken in de stad van de voorscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. Het programma voor de kinderen op diverse locaties van de Utrechtse Bibliotheek begint met het luisteren naar het verhaal “Fiet wil rennen”. Vervolgens bewegen, zingen en dansen de kinderen op de muziek van de cd “Fiet wil rennen”. Ter afsluiting eten alle kinderen een gezonde snack.

Albert Heijn zorgt vanuit diverse filialen in de stad voor deze gezonde snack met fruit voor ruim 1700 kinderen.

Tijdens het groepsbezoek is er aandacht voor de landelijke BOFT-boodschap:

B = Beweeg elke dag

O = Ontbijt elke dag

F = Fris water uit de kraan, laat zoete dranken staan

T = Tv & pc, zeg vaker nee!

De kinderen krijgen bovendien een tasje met de cd van het boek “Fiet wil rennen” en andere informatie.

 

Kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden, zonder inschrijfgeld (normaal €2,50). Als extraatje krijgen ze het vingerpopje van Fiet. Op=op!

Alle activiteiten met data, tijden en locaties staan in de speciale flyer, verkrijgbaar in de vestigingen en te lezen op internet: www.bibliotheek-utrecht.nl

Zie ook: www.nationalevoorleesdagen.nl

Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er De Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten