Scholenspitsuur Pagelaan: veiligheidsmaatregelen noodzakelijk?

PagelaanTwitpicBusPagelaanDrukte3
Je wilt je kind(eren) veilig naar school brengen. Je hebt een beetje haast. Het regent…
Drie (begrijpelijke) redenen om de auto te gebruiken. Echter: autospitsuur ( spitskwartier?) bij scholen leidt weer tot overlast (file en schots en scheef geparkeerde voertuigen) én gevaar door onoverzichtelijkheid (kinderen die plots op straat voor je auto opduiken). Veilg Verkeer Nederland waarschuwt hier al jaren voor. (Zie o.a. hier en hier en hier)

Op dinsdagóchtend 18/1 (‘Blue Tuesday’) was het regenachtig, donker én druk op straten rond de Pagelaan (waar dus sinds kort drie basisscholen zijn gevestigd); dat leidde tot gemopper, gepiep en getwitter:
(“Lijn 6 Hoograven heeft vertraging door idioten bij Pagelaan. Hij kan de bocht niet maken. #school #stommeouders” & “Wachtend op de bus de situatie bij #pagelaan aangekeken. LEVENSGEVAARLIJK. Gaat echt  een keer verkeerd aflopen” & Parkeerverbod binnen 5m van kruising handhaven is m.i. Al een grote stap #pagelaan” & “Ouders hebben wel een heel bijzondere visie op wat fatsoenlijk parkeren is #pagelaan #tegenhoudenbus #daarachterwachtenmetauto” & “”het is ’s ochtends totalechaos. heb wijkagenten er al op gewezen. #fatsoensrakker)

De vraag reist derhalve misschien of de gemeente, de school en andere betrokkenen bij de Pagelaan voorzieningen moeten treffen om de veilgheidssituatie te verbeteren.

PagelaanDrukte2

Ouder Heleen Klop op woensdagochtend 19/1: “Door het mooie weer was het (waarschijnlijk) vandààg geen ‘puinhoop’. Wel sprak ik een moeder die al meerdere malen heeft aangegeven bij gemeente dat ze een zebrapad en/of spiegel op de hoek bij de Hooft Graaflandstraat willen, voor de veiligheid van de kinderen. Ze zou vandaag weer bellen. Het is daar een gevaarlijke situatie door onoverzichtelijkheid door geparkeerde auto’s, busjes, vrachtverkeer en veel overstekende kinderen. Aan de andere kant van het gebouw (bij Bouwspeeltuin) zijn veel parkeerplekken waar geen gebruik van gemaakt wordt!”PagelaanDrukteautos

 

waar dus sinds kort drie basisscholen zijn gevestigd

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten