Voorlezen prikkelt de fantasie en ontwikkelt het taalgevoel van peuters

Fiet_wil_rennenVoorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en zorgt voor veel plezier. Voor baby’s, peuters en kleuters én hun ouders zijn er daarom De Nationale Voorleesdagen. Het doel is het bevorderen van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

Bibliotheek Utrecht organiseert op 19, 21, 26 en 29 januari voorstellingen en voorlees-activiteiten voor peuters en kleuters van 2½ t/m 5 jaar in veel vestigingen, ook in Bieb Smaragdplein.

Op woensdagochtend 19 januari gaan  leden van het Utrechtse College van B & W voorlezen aan peuters.  Zo leest wijkwethouder  Frits. Lintmeijer van 09.15 tot 10.15u voor aan Voorschool Puk op het Smaragdplein 100. Wethouder Victor. Everhardt  is van 09.00 – 09.30u  van de partij op Kinderdagverblijf Palet, Vondellaan 176.FritsLintmeijer_2

Dit jaar speelt het (in 2010 door een jury van jeugdbibliothecarisen tot ‘Prentenboek  van het Jaar‘ uitgeroepen) boek Fiet wil rennen , van Bibi Dumon Tak  & illustrator Noëlle Smit, een centrale rol tijdens de Voorleesdagen.
Jeugdtheater Van Niks & Van Alles speelt, vertelt en danst het verhaal van Fiet in een voorstelling. Op woensdag 26 januari is deze jeugdtheatervoorstelling te zien van 16.00-17.00 uur in Bibliotheek Hoograven (Smaragdplein 100)!

In andere bibliotheekvestigingen wordt voorgelezen, gezongen en kunnen de kinderen creatief aan de slag. In alle vestigingen staat een grabbelton, waar de peuters en kleuters kunnen grabbelen als ze de quizvragen over de tien mooiste prentenboeken van het jaar hebben opgelost!  Alle kinderen van 0 tot 6 jaar kunnen tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden, zonder inschrijfgeld, anders €2,50. Als extraatje krijgen ze het vingerpopje van Fiet. Op=op!  Alle activiteiten met data, tijden en locaties staan in de speciale flyer, verkrijgbaar in de vestigingen en te lezen op internet: www.bibliotheek-utrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten