Taartmoment gemist: 15.000ste patiënt Vogelopvang vloog opgelapt & fotogeniek weer uit

grotebontespechtDe vrijwilligers van de Vogelopvang Utrecht hebben zich een feestje door de neus laten boren. Eigen schuld, hadden ze maar beter moeten opletten. Want nota bene op eerste kerstdag lieten zij de 15.000ste vogel vrij in de 22 jaar dat het vogelhospitaal bestaat. De 15.000ste patiënt die dankzij de goede zorgen van hardwerkende vrijwilligers voldoende was hersteld om weer in alle vrijheid rond te fladderen.

En het was niet eens zomaar een patiënt, eentje van dertien in een dozijn. Geen stadsduif of merel, maar een grote bonte specht. Een spectaculair, relatief grote vogel met een opvallend zwart-witte tekening en een in het oog springende rode anaalstreek.  Kortom, een fotogeniek dier.

Bovengenoemde grote bonte specht was op 11 december gevonden in het Julianapark en kwam met gebroken ribben meer dood dan levend de vogelopvang binnen. Wonder boven wonder genas de specht snel (vogelbotten helen gelukkig rap) en zo kon hij op eerste kerstdag terug naar huis, terug naar het Julianapark.

De grote bonte specht was niet de enige die voor een record zorgde. Want het aantal vogels dat vorig jaar binnenkwam was nog nooit zo hoog. Om precies te zijn: 3001. Kortom, het blijft aanpoten voor de vrijwilligers. Daarom is het ook zo jammer dat ze zich dat ene ‘taartmoment’ hebben laten ontglippen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten