Na herbeletteringonthulling (‘P. de Gruijter & Zn’) nòg drie evenementen in de ‘De Gruyter-maand’

SnoepjevandeweekBoksenDe onthulling (op 15/1)  van de woorden “P de Gruijter & Zn”, in originele Jugendstil-belettering, op de gevel van van het pand Bemuurde Weerd OZ 3, een eeuw nadat daar een filiaal van, het het toentertijd steeds uitdijende (maar ook weer ter ziele gegane) kruideniersconcern, De Gruyter werd gevestigd, heeft veel belangstelling getrokken. (Zie o.a. bij Arjan den Boer & RTV Utrecht & DeStadUtrecht.nl). 

De openingshandelingen werden verricht door Peter Sprangers, razend actief in de Historische GruyterTegelsOoitRotterdamNuTegelMuseumOtterlooKring Tolsteeg Hoograven en auteur van het boek De Kunst van De Gruyter, en Wethouder Frits Lintmeijer. Daarna kon het publiek het pand bezichtigen* en zich vergapen aan de fraaie tegeltableaus aldaar (zie tevens de panorama-foto’s hier én hier.)

*Overigens is het pand aan de Bemuurde Weerd (waarin een stichting gevestigd is) op zaterdag 29 januari wederom te bezichtigen.

Daarmee is het nog niet gedaan met de door Peter Sprangers uitgeroepen De Gruyter-maand, want hij geeft nog twee lezingen over de Kunst van de Gruyter;  zaterdagmiddag  22 januari in de Bieb Hoograven en op donderdagavond 28 januari in boekhandel Selexyz (t.o.v. Stadhuis).

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten