Portes zoekt vrijwilligers v/m voor huisbezoekproject bij 75+-ers in Hoograven

75JarigeLekkerbakkieVoor een nieuw te starten preventief huisbezoek-project in de wijk Hoograven zoekt Portes vrijwilligers. Het is de bedoeling dat dit jaar alle 75 plussers in deze wijk worden bezocht door vrijwilligers. De ouderen van 75 plus, die hier prijs op stellen, krijgen eenmalig een preventief huisbezoek. Deze bezoeken gaan vanaf februari van start. Als vrijwilliger neemt u een vragenlijst af en geeft u informatie over regelingen en voorzieningen voor ouderen.

We hopen door dit project, naast het geven van informatie over regelingen en voorzieningen, de wensen en behoeften van de 75 plussers naar boven te halen. (Zie ook: hier)

Als vrijwilliger krijgt u zelf voorlichting over regelingen en voorzieningen en diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen zodat u de doelgroep goed kunt informeren. Vanuit de organisatie heeft u, zodra het project van start gaat, ook regelmatig teambijeenkomsten zodat u uw ervaringen kan delen met medevrijwilligers.

We zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan en minimaal 1,5 tot 3 uur per week tijd hebben om 1 of 2 huisbezoeken te doen. U past binnen het profiel als u goed kunt luisteren, inlevingsvermogen en een positieve instelling heeft. Tevens bent u verantwoordelijk, flexibel en kunt u grenzen stellen.

logo portesAls vrijwilliger maakt u zelf een afspraak met de persoon bij wie u op huisbezoek gaat. U kunt dus een afspraak maken op een tijdstip wat voor u handig is. Bijvoorbeeld als uw kinderen naar school zijn, u zelf geen activiteit heeft of in het weekend. U maakt contact met buurtbewoners die u anders wellicht nooit had ontmoet.

Bent u enthousiast geworden over dit project en kunt u zich vinden in het profiel, neemt u dan contact op met de projectcoördinator:
Tamara Leguit; 030-288 60 60. Per e-mail; t.leguit@portes.nl. Voor meer informatie en vragen kunt u ook bij haar terecht. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten