‘Tower to Share: Lach, Werk en Bewonder’ (Inzending prijsvraag herbestemming Watertoren Heuveloord)

Op 3 januari 2011 was de deadline voor het indienen van aanmeldingen voor de “selectieprocedure herbestemming watertoren Heuveloord” In de tweede ronde zal aan de kandidaten een nadere uitwerking van hun idee worden gevraagd en krijgen zij de gelegenheid hun idee aan een beoordelingscommissie te presenteren.

Één van de inzendingen voor de prijsvraag voor herbestemming van die mooie Watertoren aan de Vaartse Rijn heet “Tower to Share– Lach, Werk en Bewonder”; vrij naar Ramses Shaffy dus.

Dit is een gezamenlijk plan van de Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV (UMS), (“ondanks de NV-vorm geen winst beogende maar ideële instelling”) en Inbo, een onafhankelijk bureau op het gebied van advies, stedenbouw, architectuur en bouwkunde.

1_PlanWatertoren“We hopen dat we met de inhoudelijke visie én de interactieve aanpak door de gemeente Utrecht worden geselecteerd om het concept verder uit te werken. Eind januari krijgen we de uitslag te horen”, aldus Annelies van der Nagel, adviseur bij Inbo. 

Bottom-up benadering
“Het concept van Tower to Share – Lach, Werk en Bewonder vertelt het verhaal van Rotsoord op een eigentijdse en energieke manier”,· aldus één van de vele kwieke tekstfragmenten uit het plan. “Tower to Share is een plek om te ontmoeten, te werken en te bewonderen. Met horeca, werkplekken voor ZZPérs en verhuurbare ruimten voor allerlei tijdelijke initiatieven uit de stad wordt aan deze functies invulling gegeven. Bijzonder is de bottom-up benadering: het idee moet in de tijd groeien met de inbreng van toekomstige gebruikers”‘.

·(Wordt misschien vervolgd)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten