Plan Duurstedelaan: bomen sparen lijkt niet mogelijk

Vanavond  11/1, geplande tijd 21.30u (tijdens de vergadering van de Commissie Stad & Ruimte),  debatteert de gemeenteraad o.a. over punt 14, het ontwerpraadsvoorstel “Vaststellen SPvE Duurstedelaan”. (zie ook hier en hier)
We verwachten niet dat half  Hoograven uitloopt om deze vergadering bij te wonen. Vorige week 4/1 was er nog een inspraakavond (‘RIA’) over dit Nieuwbouwplan voor de Brede School Hoograven Zuid én woningen, waar toen o.a. de vraag werd gesteld waarom het plan niet ‘slechts’ drie meter kan opschuiven (om bomen te sparen)?
Wethouder Bosch zegde op 4 januari  toe “uit te zoeken wat de overweging is geweest om het schoolcomplex niet op te schuiven en dit schriftelijk aan de raadsleden en de inspreker te communiceren”. Dat heeft Bosch inmiddels gedaan. Het gegeven antwoord komt er op neer dat voor het behoud van de bomen niet 3 meter opschuiven voldoende zou zijn, maar dat dit 6 meter opschuiven van het plan zou vergen, vanwege de wortelstelsels van de bomen. En dan past het plan niet meer binnen de beschikbare ruimte (of zoiets)

De raad besluit over Plan Duurstedelaan tijdens de raadsvergadering van 20 januari òf 3 februari 2011

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten