(Weer) Actief worden? Koudwatervrees? Bel ‘The A-Team’!

ActiveringsteamFlyerHieronder een bericht door Lize Haarman van het Activeringsteam Hoograven (een samenwerking tussen gemeente Utrecht en Portes).

“Afgelopen juni zijn Bureau Inburgering, Sociale Zaken en Portes in Hoograven begonnen met het activeringsteam. Mensen uit de wijk Hoograven die de behoefte hebben om actief te worden kunnen bij ons terecht. Het kunnen mensen zijn die willen werken, een opleiding willen gaan doen, vrijwilligerswerk, een cursus, sporten, Nederlandse taalles. Wij hebben gesprekken met de wijkbewoners en verwijzen ze uiteindelijk door naar de plekken en organisaties waar ze terecht kunnen.

In Buurthuis de Tol hebben wij het ROC uitgenodigd om te beginnen met geven van computerles voor mensen uit de wijk. Daar is inmiddels een groep vrouwen begonnen met de beginnerscursus. Wij merken dat veel mensen wel actief willen worden, maar niet weten hoe ze dit aan moeten pakken. Ze weten niet waar ze terecht kunnen of hebben koudwatervrees en stellen het de hele tijd uit. Zonde want zo missen ze dus de kans om zichzelf te ontwikkelen. Wij willen graag bij zoveel mogelijk wijkbewoners uit de wijk bekend zijn, zodat ze ons kunnen vinden als ze daar behoefte aan hebben.”
(Voor meer info: l.haarman@portes.nl ; 06-81 62 12 40 of 030-266 77 64)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten