Na optocht met veel balonnen feestelijk ingewijd: het tijdelijke schoolgebouw aan de Pagelaan 1

OpeningPagelaanStaandPsychedelischVanaf  5 januari 2011 hebben alle partners van de Brede School Hoograven Zuid aan de Pagelaan 1 een nieuw tijdelijk onderkomen. Hun scholen aan de Duurstedelaan worden vervangen door een nieuw gebouw (gereed in 2012).
De eerste schooldag in het nieuwe gebouw aan de Pagelaan is feestelijk ingeluid:
Om kwart over acht gingen leerlingen, leerkrachten en ouders van de  De Hoge Raven in optocht van de oude school aan de Duurstedelaan naar de Pagelaan. De  kids van de Ariënsschool en de Da Costaschool verzamelden zich ondertussen op het schoolplein aan de Pagelaan en werden vermaakt met spreekbeat’ (kort ritmisch lied zingen/spreken), verzorgd door jeugd- en muziektheater het Filiaal.
OpeningPagelaanWethouderKreijkampHeleenKlopFotografieToen de Hoge Raven-scholieren arriveerden hield Onderwijs-wethouder·Jeroen Kreijkamp een korte speech (“De kern van mijn speech was 10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 en toen gingen de balonnen omhoog!”, aldus de wethouder). Eén leerling per klas werd naar voren gehaald om een tros ballonnen op te laten. Daarna gingen de scholen het gebouw in door de versierde ingangen.
(Aan het eind van dit bericht vindt u nog meer foto’s van de opening van fotografe Heleen Klop, tevens moeder van een Hoge Raven-leerling)
 
 BalonnenPagelaanPagelaanROCVanaf september 2010 is er hard gewerkt om het voormalige ROC-gebouw aan de Pagelaan 1   geschikt te maken voor de Brede School Hoograven Zuid , een samenwerkingsverband tussen diverse basisscholen en kinderopvang. Samen met veel andere partners werkt de Brede School aan een breed en gevarieerd programma onder en na schooltijd zodat kinderen in Hoograven de kans krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen.
Naar verwachting wordt de nieuwbouw aan de Duurstedelaan eind 2012 opgeleverd. Tot die tijd wordt het gebouw aan de Pagelaan intensief gebruikt. Overdag maken 27 schoolklassen en de buitenschoolse opvang gebruik van het gebouw. In de avonduren en in de weekends vinden er sportactiviteiten plaats.

DaCostaStaatLeegVervangende nieuwbouw
De vervangende nieuwbouw aan de Duurstedelaan maakt onderdeel uit van het Masterplan Onderwijshuisvesting. Samen met de schoolbesturen werkt de gemeente hard aan de verbetering van de huisvesting van deze en andere Utrechtse scholen. Goed onderwijs vraagt immers om goede schoolgebouwen.
De schoolbesturen hebben er samen met de gemeente voor gekozen om de basisscholen aan de Duurstedelaan (De Ariënsschool, Da Costaschool en De Hoge Raven), de buitenschoolse opvang KMN Kind & Co en de voorschool voor peuters van Portes in één nieuw gebouw aan de Duurstedelaan onder te brengen. In het nieuwe gebouw komen ook twee gymzalen. Hiervan zal ook de tafeltennisclub UTTC gebruik maken.

HeleenKlopFotografieLogoDe foto’s hieronder zijn van: HELEEN KLOP fotografie;
 tel.: 06 12 12 12 94
info@heleenklop.nl

www.heleenklop.nl
www.facebook.com/HELEENKLOPfotografie

 OpeningPagelaanOptochtHoekLiesboswegHeleenKlopFOpeningPagelaanMegafoonBallonnenLiggendHeleenKlopFOpeningPagelaanBallonnenLiggendHeleenKlopFOpeningPagelaanSchoolpleinBalonnenHeleenKlopFOpeningPagelaanBalonnenDeLuchtIn2HeleenKlop

OpeningPagelaanBallonnenDeLuchtInHeleenKlopF

OpeningPagelaanBalonnenInDeBoomHeelenKlopF

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten