Jaarwisseling in Hoograven

AutobrandIJsselsteinlaanWijkagentenAutobrandIJsselsteinlaanFikZoals te doen gebruikelijk was het rond de jaarwisseling weer gezellig in Hoograven/Tolsteeg en omringende buurten, met champagne, oliebollen, fraai vuurwerk en knusse gezelligheid.

Sommige Hoogravense jongeren vergisten zich in de datum van Oudjaarsdag en knalden er al op 28-30 december keihard (maar illegaal) op los. (Vuurwerk afsteken mocht  pas op 31/12 v.a. 10.00 uur). Dat leverde olijke twitterberichten op,  à la “het lijkt hier wel Afghanistan” of Hoogravistan“;  en de wijkagenten arresteerden enkele  knalovertreders.

Op Oudjaarsavond/nacht waren er her en der incidenten. Zo vielen er in heel Utrecht  maar liefst 21 autobranden te betreuren. Ook in de Vronesteinlaan en de IJsselsteinlaan in Hoograven gingen auto’s in vlammen op.

AanhoudingGoylaanDichtbij3Op de ’t Goylaan werden vlak voor de jaarwisseling twee inzittenden van een auto aangehouden wegens agressief rijgedrag. Agenten zagen dat de bestuurder door rood reed en wilden een controle instellen. Hierop ging de man er echter vandoor. Na een achtervolging via de Karperstraat, Verlengde Hoogravenseweg, ’t Goyplein en de Scherpenburglaan reed de bestuurder zich vast in een politieblokkade. Een 22-jarige Utrechter en een 30-jarige man uit IJsselstein werden aangehouden.

AanhoudingGoylaanOverzicht

Op de Bleekstraat werd omstreeks 23.45 uur vuurwerk afgestoken naast een stapel pallets. De politie vroeg de gemeente om de goederen uit voorzorg weg te halen. Daarop werden gemeenteambtenaren belaagd door een groep jeugd. De politie greep in en de brandweer bluste een beginnend brandje. De politie moest die nacht nog drie keer terugkomen op deze locatie in verband met brandjes.

Op de Scheldestraat werden twee jongens aangehouden op verdenking van vernieling en bedreiging. Omstreeks 04.30 uur had een getuige op de Croeselaan twee mannen aangesproken omdat zij fietsen vernielden. Vervolgens werd hij bedreigd met een steekvoorwerp. Op de Scheldestraat troffen agenten twee jongens aan van wie het signalement overeenkwam. Het gaat om twee 16-jarige Utrechters. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten