Januari 2011: De Gruyter-maand

Dankzij de onvermoeibare Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH) is het komende januari De Gruyter-maand. Best veel aandacht voor een voormalig gruttersconcern dat al ruim drie decennia niet meer bestaat.. Later, volgend jaar al, op deze site méér over De Gruyter. Hieronder: een foto van een bouwplaat, die in januari een rol gaat spelen, en daaronder  aankondigingen  van Peter Sprangers zelf:DeGruyterBouwplaat

“Beste liefhebbers van de historie van UTRECHT,                           
Het Rotsoord is het interessantste historisch gedeelte van de wijk Tolsteeg-Hoograven. Het is al honderden jaren dé broedplaats voor mensen met ideeën en talent. Heel belangrijk was de fabriek HOLLAND. Hier werden keramische producten van wereld-klasse gemaakt. Ondermeer schitterende tegeltableaus voor de winkels van De Gruyter (tot 1915). In Nederland is nog maar één voormalige winkel voorzien van deze tableaus. Deze bevindt zich aan de Bemuurde Weerd OZ nr. 3 te Utrecht.

De winkel is (als eerste in Nederland) recent voorzien van de oude DE GRUIJTER belettering van vóór de 1e WO.
De onthulling hiervan zal plaatsvinden op zaterdag 15 januari om 12.00u door wethouder Frits Lintmeijer
Aansluitend (tot 15.00) is het interieur te bezichtigen. Als extra hebben we voor u interieur-bouwpakketten in de aanbieding. U bent van harte welkom.

22 januari: presentatie over De Gruyter in de bibliotheek Smaragdplein,12.30–13.15u
28 januari
: presentatie over De Gruyter bij Selexyz, Stadhuisbrug 5, 19.30 – 20.30u (omstreeks die datum wordt een complete De Gruyter etalage ingericht), in samenwerking met het Zuilens museum)
Op zaterdag 29 januari zal het pand Bemuurde Weerd weer open zijn voor het publiek ter bezichtiging van 12.00- 15.00u.

Vriendelijke groet,   en een goede jaarwisseling toegewenst,  namens de st.HKTH, Peter Sprangers, secretaris st. HKTH”
(zie ook hier)

GruyterUtrechtCollageGruyterDeKunstvanDeOmslag

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten