Gek op het Merwedekanaal? Duik er in! Bekijk routekaart!

merwedekanaaRoeiersSalamanderpadLangshetHet netwerk Passie voor Utrecht lanceert op 9 januari 2011 de Routekaart Gek op het Merwedekanaal. Deze gratis uitvouwbare kaart bevat een schat aan cultuurhistorische informatie. (Deze kaart is tot stand gekomen in samenwerking met de Historische Kring Tolsteeg-Hoograven; zie o.a. ook hier)
Het 19e eeuwse Merwedekanaal krijgt nieuwe betekenis. Oude fabriekslocaties worden herontwikkeld. Bevlogen mensen in Utrecht zijn actief om dit erfgoed te behouden en te transformeren tot nieuwe aanwinsten voor de stad: ruimtes voor bijvoorbeeld cultuur, horeca en woongelegenheid. Een verrijking van de stad, geïnspireerd door het verleden. Netwerk Passie voor Utrecht bracht deze ontwikkelingen in kaart om hier bij een breed publiek bekendheid aan te geven.

De routekaart ‘Gek op het Merwedekanaal‘ biedt met historisch beeldmateriaal een kijkje in het verleden en in de toekomstplannen en dromen. De route leidt langs industrieel erfgoed dat een nieuwe bestemming krijgt en is te voet, te fiets of in de boot op uw eigen moment te volgen. De kaart is ook gewoon leuk om op te hangen.
EendjesVaartseRijn
Deze informatieve & uitvouwbare kleurenpracht wordt op de Culturele Zondag van 9 januari gepresenteerd. Deze dag gaat om 13 uur van start met een heuse nieuwjaarsduik in het Merwedekanaal. Passie voor Utrecht organiseert dan in samenwerking met de Culturele Zondagen de verkenningstocht ‘Gek op het Merwedekanaal’. Op meerdere plekken langs het kanaal zijn dan ‘oplaadpunten’ met o.a. warme drank en informatie. Hier kunt u de kaart afhalen en de route starten. Verschillende herontwikkelingsinitiatieven presenteren zich. Voor kinderen is er een speurtocht en idee├źnwedstrijd met prijzen. Oplaadpunten zijn onder meer: de U-trechters van Ruim aan de Veilinghaven en het Muntplein (tegenover het Geldmuseum).

Na 9 januari is de kaart gratis af te halen (zolang de voorraad strekt) bij het Milieucentrum (Oudegracht 60), VVV/Rondom, Utrechts Archief, Geldmuseum, wijkbureaus West, ZuidWest, Zuid en het gemeentelijk Informatiecentrum in de Neudeflat.

Voor een filmpje over de aanleg (1881-1892) van het Merwedekanaal klik hier.

Hieronder nog een (informatief) detail uit de uitvouwbare Routekaart Gek op het Merwedekanaal over verleden & toekomst van een roemrucht stukje Hoograven:

NeerlandiaProzeeToekomst

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten