Lookalike van ‘Pippi Langkous-huis’, ‘Villa Kakelbont’, verkozen tot mooiste gebouw van Hoograven, Tolsteeg en Bokkenbuurt

IMG_7275klVillaKakelbontZwedenVorige maand schreef Wijkkrant Aanzet (pagina 5; of zie hier) een prijsvraag uit om voor eens en altijd, of in ieder geval voor voorlopig, te bepalen wat het mooiste gebouw van Hoograven, Bokkenbuurt en Tolsteeg is.

Het zong al een tijdje rond en de uitslag is ook te lezen in het decembernummer van de papieren Aanzet, die dezer dagen in uw brievenbus zal vallen of al is gevallen, maar…tijdens een wijkavond in de Pastoefabriek (donderdag 9/12) werd de uitslag officiëel bekend gemaakt.
(Zie ook: het laatste deel van dit bericht) 

En…: the winner is…….(tromgeroffel, klaroengeschal)…. een prachtig huis aan de Vaartse Rijn, dat in de volksmond naar het bonte optrekje van de Zweedse jeugdheldin Pippi Langkous is genoemd:…..’ Villa Kakelbont ‘! (“Daar ben ik helemaal verliefd op en zou er het liefst zelf gaan wonen”, aldus een inzender)

Uiteraard werden nog méér mooie panden genoemd door inzenders. Hieronder (slechts) nog twee voorbeelden van fraaie panden in Hoograven/Tolsteeg volgens inzenders:
“Het mooiste gebouw van onze wijk vind ik bijgaand woonhuis (eigenlijk zijn het 2 huizen onder 1 kap). Het staat aan het einde van de Brasemstraat aan het water.  De eigenaren onderhouden het super goed en de tuin is ook mooi”.
“Ik vind de moskee mooiste gebouw in Hoograven, ook vanwege de minaret, in een land waar in 1900 nog geen moskees waren”

brasemstraatMoskeeHoograven

 

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten