Hoograven met andere ogen bekeken: ‘10 redenen om te vertrekken, maar 11 om te blijven’.

Foto: Ruth Catsburg Photography (c)Met andere ogen Hoograven bekijken. Onder die titel organiseerde wijkbureau Zuid  donderdagavond 9 december voor de derde maal de jaarlijkse wijkavond in de Pastoe Fabriek. Doel van de avond was, behalve uiteraard bewoners met elkaar in contact te brengen, een ‘Agenda voor de Toekomst’ voor Hoograven te maken. Deze agenda wordt gebaseerd op ‘Briljante Ideeën’ die door wijkbewoners en – organisaties zijn bedacht. Dat dit concept werkt, blijkt uit het feit dat bewoners uit Tolsteeg en Hoograven de afgelopen twee jaar ruim 100 Briljante Ideeën hebben bedacht, waarvan er ook al veel zijn gerealiseerd. Hiertoe behoren de Buurtbios, het wijkkookboek ‘Smakelijk Hoograven’ en de verlichting bij het Cruyff Court (‘FC Utrecht Veld‘) aan het Kastelenplantsoen.

Maar het kan natuurlijk altijd beter. Vandaar dat liefst 160 enthousiaste bewoners en andere betrokkenen bij de wijk Tolsteeg/Hoograven zich vanaf 18.00 uur meldden bij de Pastoe Fabriek.
Na het nuttigen van een maaltijd bestaande uit gerechten uit het eerder genoemde kookboek ‘Smakelijk Hoograven’, verdeelden de aanwezigen zich in vijf groepen, die elk een thema binnen de ‘Briljante Ideeën’ behandelden: Talentontwikkeling, Ontmoeten, Buitenruimte, Wijkidentiteit en Speciale wijkvoorzieningen.

Foto: Ruth Catsburg Photography (c)Foto: Ruth Catsburg Photography (c)De opvallendste conclusies uit deze workshops:

  • Er dient een goede horecagelegenheid in Hoograven te komen;
  • Een doorlopend pad langs de Vaartsche Rijn voor hardlopers en maar ook wandelaars is zeer gewenst (de rollatorroute, zoals een van de aanwezigen opmerkte);
  • De mobiele keuken is een goed initiatief, maar verdient meer bekendheid, en misschien ook wel sponsors;
  • Mensen zijn zeer verknocht aan hun wijk (‘10 redenen om te vertrekken, maar 11 om te blijven’);
  • Binnen talentontwikkeling zou er meer aandacht moeten zijn voor kinderen en multiculturele uitwisseling.

AanzetwijkkrantLogo
‘Mooiste gebouw van de wijk”

De avond werd afgesloten met een borrel, waarbij de drie aanwezige redactieleden van Wijkkrant Aanzet tevens “vol trots” de uitslag van de verkiezing van het mooiste gebouw van Hoograven/Tolsteeg/Bokkenbuurt bekend maakten.
Bettina van Santen, medewerkster van de afdeling Monumentenzorg van de gemeente en schrijfster van boeken over architectuur in Utrecht, hield een leuk exposé over het winnende pand (‘Villa Kakelbont‘)
De Aanzet-redactrices Loulou, Elles en Anneloes werden op hun beurt weer verrast door Ton Lindhout  van het Wijkbureau Zuid, die hen een prachtige ingelijste foto van het winnende gebouw overhandigde. Deze foto komt op een openbare plek in de wijk te hangen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten