Kinderkunst aan de bouwhekken bij de Oranjebrug

HetRotsoordKunstOverzichtAan de hekken van het bouwtterrein van twee appartementengebouwen aan de Diamantweg, bij de Oranjebrug,  hangt sinds  18 november ‘opgeblazen’ (in de zin van sterk vergrote) kinderkunst , vorig jaar gemaakt door leerlingen van de SO-school Het Rotsoord. Komt dat zien!  (Wacht daar trouwens niet te lang mee, want een aantal panelen zijn helaas al beschadigd…) (foto’s: Ted van Arnhem)

(Onze straat heet Het Rotsoord/Nieuwe Buren” was een kunstproject dat werd geïnitieerd door Stichting Rotsoord Nu en uitgewerkt in samenwerking met het UCK en Kentalis Het Rotsoord. Voor de onderbouw en de bovenbouw werden twee verschillende concepten ontwikkeld, toegespitst op de specifieke ontwikkeling van de kinderen van de school.
Onze straat heet Het Rotsoord werd ontwikkeld voor de onderbouw. Docenten Beeldende Kunst van het UCK begeleidden de leerlingen bij het ‘bouwen’ van een
straatelement, zoals een huis, een flat, een toren, waar zij ook werkelijk in en uit konden klimmen. Deze werden gefotografeerd en vormen tezamen een nieuwe
‘straat’, die al een poosje de hekken van de school aan de Diamantweg opvrolijken.)

Nieuwe Buren
De bovenbouwleerlingen van Het Rotsoord volgden voor hetzelfde kunstproject fotografielessen. Met het oog op de vele bouwplannen in de omgeving (Steenhouwer, Vaartsche Compagnie, Vicona-terrein, De Boo-terrein) trokken zij vervolgens de buurt in om foto’s te maken rondom het thema Nieuwe Buren, begeleid door docenten van het UCK.

Dit leverde bijzondere, zowel uitbundige als ingetogen foto’s op. Kunstenares Jacqueline Besemer stelde hieruit een serie samen die op platen werden gedrukt. De serie werd op 18 november j.l op  luidruchtige wijze door de makers onthuld, voorafgaand aan de
feestelijke opening van het bouwterrein de ‘Vaartsche Compagnie’ van Kompaan Vastgoed BV.

HetRotsoordKunstVogel HetRotsoordKunstBloem

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten