Activeringsteam Hoograven. Lize van Portes helpt u verder!

lizehaarmanidee

Bewegen, taallessen volgen, werken of aan de slag als vrijwilliger? Het Activeringsteam in Hoograven is er voor u. Dit team brengt bewoners in contact met organisaties die u kunnen helpen. Pak die kans en neem contact met ze op.
Eén van de leden van dit team is Portes-Zuid-medewerkster Lize Haarman (31). “Ik ben er voor jullie” zou welzijnswerkster, cq ‘aanjaagster’ Lize  tegen (potentieel) actieve wijkbewoners, van Bokkenbuurt, Tolsteeg, Lunetten en Hoograven, willen zeggen.· Lize denkt mee, activeert en geeft praktische tips.
Wie de laatste jaren verschillende buurtfeesten, -activiteiten en buurthuizen in de wijk heeft bezocht, liep grote kans Lize Haarman, afgestudeerd als cultureel antropologe en in culturele en maatschappelijk vorming, tegen het lijf te lopen. Ze kwam bij Portes in dienst als ‘volwassenenwerker’ en kreeg daarna de functie van ‘talentmakelaar’. Echter: “De gemeente financieert de talentmakelaar Zuid niet meer in 2011, dus die uren heb ik niet meer. In plaats daarvan heb ik een uitbreiding gekregen van mijn uren voor het Activeringsteam Hoograven “, aldus Haarman. “Ik wil, door mijn deskundigheid in te zetten, verbindingen leggen”.
(Voor meer info: l.haarman@portes.nl ; 06-81 62 12 40 of 030-266 77 64)

Grof gezegd mag Portes niet meer, zoals vroeger, gewoon leuke dingen voor de mensen (van biljarten tot allerlei cursussen) bedenken. Dergelijke initiatieven zouden idealiter vanuit de buurtbewoners zélf moeten komen, die dan daarvoor gratis gebruik kunnen maken van (een zaaltje in) een buurthuis .Zulks heet in deftig gemeenteambtenarenjargon: ‘Vernieuwend Welzijn’. 

 


Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten