Zeldzame Pestvogel doet Hoograven aan

PestvogelsSinds woensdag 2 november is in de Julianaweg een groep zeldzame pestvogels aanwezig. Deze mooie vogels, ongeveer zo groot als een spreeuw en  herkenbaar aan een grote kuif, trekken ’s winters vanuit Scandinavië en Siberië naar het zuiden. In sommige jaren gebeurt dat massaal en worden ze in grote aantallen in Nederland gezien. Zo ook dit jaar en dus ook in Hoograven. Via de website waarneming.nl is bij natuurminnend Nederland bekend gemaakt dat de vogels gezien zijn. Uit de wijde omgeving komen vogelaars, gewapend met verrekijkers en telelenzen op deze vogels af. In onze buurt zijn ze op zoek naar insecten en vooral bessen. De bessen van de Gelderse roos en Lijsterbes zijn favoriet. Wilt u ook pestvogels zien, let dan goed op in de buurt van besdragende bomen en struiken. Vaak zitten ze bij elkaar hoog in een boom, maar worden ondanks hun opvallende uiterlijk vaak over het hoofd gezien. Goed opletten dus.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten