SP boos over huisuitzetting invalide man in Hoograven. Huisraad vernietigd

De SP is zwaar teleurgesteld over de “formele en harde opstelling” van het college van B & W in zake de gang van zaken rond de huisuitzetting van een invalide man in Hoograven. Zie hier & hier.

De SP-fractie was onaangenaam getroffen door de berichtgeving in het AD van 28 oktober, over de huisuitzetting van de invalide man uit zijn woning aan de Hooft Graaflandstraat, op initiatief van de gemeente. Daarbij is zijn huisraad vernietigd en heeft de man enkele uren op straat op opvang moeten wachten, ondanks zijn erkende invaliditeit. De uitzetting vond plaats omdat de huurder twee jaar lang in Marokko verbleef en zijn huis leegstond. Het overgrote deel van die tijd mocht hij dat land niet uit, vanwege een echtscheidingszaak. Er was echter geen sprake van huurschuld en de persoonlijke omstandigheden waren vanaf september reeds bekend bij de gemeente.
Wordt vervolgd, want: “het laatste woord is hiermee niet gezegd. De SP zal de kwestie zo snel mogelijk aan de orde stellen in de Commissie Mens en Samenleving, of opnieuw in de raad, zodat ook de andere partijen hun oordeel kunnen geven”, aldus Tim Schipper, fractievoorzitter van de SP.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten