‘Rietveld’ modificeren? Renoveren of transformeren van Rietvelds sociale woningbouw in Hoograven-Zuid? Symposium in Pastoefabriek

RietveldflatsGetransformeerdMet ‘Rietveld’ in de kop bedoelen we uiteraard de culturele nalatenschap van de Utrechtse kunstenaar/meubelmaker/architect Gerrit Rietveld en dan in dit geval de manier waarop Gerrit qua woningbouw in de jaren 50 zijn stempel(s) -in dubbel opzicht- heeft gedrukt op (o.a) Hoograven-Zuid en Tolsteeg.
In Tolsteeg zijn in het afgelopen decennium Rietveld-flats gerenoveerd/gerestaureerd. Voor de Rietveldbuurt in Hoograven-Zuid zijn, o.a. in het kader van de manifestatie ‘Hoograven Invites You‘, door ontwerpers zelfs ideeën ontwikkeld om ‘Rietveld’ niet alleen te renoveren, maar zelfs te veranderen, ofwel te ’transformeren’. Hierover gaat een heus symposium op donderdag 21 oktober 2010 in de Pastoe fabriek/Toonkamer. Zie hier.

(Zie ook het filmverslag (2009) van Rob Schröder over project ‘Hoograven Invites You’ : hier.)

(Update achteraf: zie de YouTube-filmpjes Utrecht Manifest Modernism Today 1/2 en Utrecht Manifest Modernism Today 2/2.)

0aRietveldModernismKlumpner

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten