Bestemmingsplan (SPvE) voor 130 woningen, horeca en paviljoen op Prozee-terrein ter inzage voor inspraak. Info-avond in november

VerlHoogravensewStArm_ProzeeDraadnagel Het College van B & W heeft vandaag (20 oktober) het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen Prozeeterrein (SPvE), vrijgegeven voor inspraak. In november wordt een inloopavond voor buurtbewoners en geïnteresseerden over dit plan georganiseerd.
Met een beetje geluk zal dan in de toekomst een fraaie toevoeging aan de wijk verrijzen op een ProzeeSfeerbeeldterreindat jarenlang synoniem was voor een ‘hoofdpijn-dossier’. Alhoewel Wybren de Jong namens de Wijkraad Zuid  nog kritische vragen aan B & W heeft gesteld over de ontsluiting, de positie van het naastgelegen kringloopbedrijf De Arm en de te verwachten toename van verkeersdruk op de smalle straten als gevolg van het plan. Zie hier het  Advies van de Wijkraad en het  antwoord van B & W daarop.

 

ProzeeBeeldkwaliteitplanProzeeHet plan is om op het Prozeeterrein aan de Verlengde Hoogravenseweg maximaal 130 woningen te laten bouwen, maximaal 250 m² horeca, twee woongroepen en een paviljoen waarin bijvoorbeeld een kantoor of een atelier gevestigd kan worden. (Zie ook hier. ) Het is de bedoeling dat de zuidgevel en de westgevel van de voormalige Draadnagelfabriek Neerlandia uit de 19e eeuw  “vrijwel geheel behouden” blijven.. (Zie tevens: hier)
De gemeente en de beoogde aannemer/projectontwikkelaar Lithos (momenteel ook bezig aan de Onyxweg) heeft voor het Prozeeterrein eerder een zgn ‘Beeldkwaliteitplan’ laten maken (door SAB Adviesgroep), dat u hier kunt vinden.

Het SPvE/bestemmingsplan ligt  ter inzage op het het Wijkbureau Zuid, het Gemeentelijk Informatiecentrum en bij de Balie Bouwen en Wonen.· In november is er een inloopavond. Geïnteresseerden kunnen hun reactie geven. Op basis van de reacties kan het SPvE nog aangepast worden. Op dit moment is op de locatie het bedrijf Prozee Recycling gevestigd.

 

NeerlandiaRuineDraadnagelfabriek

 

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten