“Wij doen schoonmaken” en andere activiteiten op Rietveldbuurtdag (18/10)

RietveldbuurtSchoonmaakactieIn de Rietveldbuurt (met door Gerrit Rietveld ontworpen straten en woningen) tussen Duurstedelaan en Nijeveldsingel) in Hoograven-Zuid (waar ooit ook een judo-gigant woonde) vond op maandag 18/10 een Buurtdag plaats. Deze middag was georganiseerd door een aantal bewoners, met ondersteuning van Portes, een bewonerscomissie en Moskee Essalaam. Er was een schoonmaakactie (door kinderen vanaf 6 jaar en vaders en opa’s) en een spelletjes/kook/wandelmiddag (voor kinderen tot 6 jaar en moeders en oma’s) in de nabij gelegen Bouwspeeltuin de Kameleon (aan de Verl. Hoogravenseweg.)
RijnesteinhofOnder een fel najaarzonnetje was het heel rustig op straat ). Gebeurde er eigenlijk wel wat?  Welzeker! Als je wat rondfietste, of -wandelde,  zag je in de plantsoenen tussen Rijnesteinhof en Duurstedelaan en tussen IJsselsteinlaan en Tjepmahof, langs het water van het Kastelenplantsoen, in de Montfoortlaan en bij de Wijnesteinlaan verschillende groepjes vrolijke kinderen met begeleiders in de weer met vuilniszakken en papierprikkers. “Wij doen schoonmaken” riep een meisje met een stralende glimlach trots.
In de Kameleon zag je op het eerste gezicht ook weinig activiteit: de speeltuin zelf lag er praktisch verlaten bij. Althans buiten; want in het bijbehorende gebouw was het met de vrouwen en kleinere kinderen onder de 6 een gezellige drukte. 
Rietveldflats in HoogravenZuid

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten