Heeft u leuke ideetjes voor de herbestemming van de Watertoren aan het Heuveloord?

Watertoren1942Hij wordt (nog) niet zo hartstochtelijk bezongen als de Domtoren of de Westertoren in Mokum, maar het is warempel een markant gebouw in de wijk: onze mooie Watertoren aan de Vaartse Rijn (Heuveloord.) Het gebouw is dit jaar door de gemeente van waterleidingbedrijf Vitens gekocht en nu organiseert de gemeente een prijsvraag voor een goede bestemming voor het gebouw.

 

 

De Selectieprocedure herbestemming watertoren Heuveloord is van start gegaan.
“De gemeente Utrecht is in 2010 eigenaar geworden van de monumentale watertoren aan het Heuveloord en wil graag een herbestemming van deze watertoren realiseren. Deze herbestemming is een van de eerste tastbare projecten op het gebied van industrieel erfgoed in Rotsoord e.o. Met een nieuwe bestemming kan worden bijgedragen aan het behoud en de toegankelijkheid van dit gemeentelijk monument en kan ook een stimulans worden gegeven aan de herontwikkeling van het omliggende gebied Rotsoord”; aldus de gemeente.

In het kader van deze herbestemming is de gemeente Utrecht op zoek naar inspirerende ideeën en naar een goede ondernemer die zijn of haar idee daadwerkelijk kan realiseren. De zoektocht heeft de vorm van een selectieprocedure in twee rondes.

briljant_200In de eerste ronde krijgt iedereen de gelegenheid om zich aan te melden met een korte uiteenzetting van zijn of haar idee en een korte toelichting op zijn of haar kwaliteiten als ondernemer. De aanmeldingen worden beoordeeld door een breed samengestelde beoordelingscommissie. Indien de gemeente Utrecht meer dan zes geldige aanmeldingen ontvangt, selecteert de beoordelingscommissie de zes beste aanmeldingen voor de tweede ronde.

 In de tweede ronde zal aan de kandidaten een nadere uitwerking van hun idee worden gevraagd en krijgen zij de gelegenheid hun idee aan de beoordelingscommissie te presenteren.

WatertorenZoveel8De selectieprocedure en hoe u daaraan kunt deelnemen wordt uitgebreid toegelicht in de Selectieleidraad Herbestemming Watertoren Heuveloord. U kunt deze selectieleidraad en de daarbij behorende bijlagen schriftelijk opvragen bij:

Gemeente Utrecht

Projectmanagementbureau
de heer P.M. van Sluijs
Postbus 8406
3503 RK UTRECHT
Ravellaan 207
3533 JM UTRECHT
p.van.sluijs@utrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten