Woningen en horeca in Hoograven-Zuid (Prozeeterrein)

Prozee3Op het Prozeeterrein aan de Verlengde Hoogravenseweg komen maximaal 130 woningen, maximaal 250 m² horeca, twee woongroepen en een paviljoen waarin bijvoorbeeld een kantoor of een atelier gevestigd kan worden. Op het terrein bevinden zich nog restanten van historisch waardevolle bedrijfspanden van de voormalige Spijkerfabriek Neerlandia uit de negentiende eeuw. De zuidgevel en de westgevel van de voormalige fabriek blijven vrijwel geheel behouden. De schoorsteen wordt verplaatst naar een andere plek in het gebied.

Het college van B & W heeft de eisen, wensen en randvoorwaarden voor de ontwikkeling, zoals vastgelegd het concept Stedenbouwkundig Programma van Eisen Prozeeterrein (SPvE), vrijgegeven voor inspraak. Het plan ligt vanaf 20 oktober ter inzage op het het Wijkbureau Zuid, het Gemeentelijk Informatiecentrum en bij de Balie Bouwen en Wonen. In november is er een inloopavond. Geïnteresseerden kunnen hun reactie geven. Op basis van de reacties kan het SPvE nog aangepast worden. Op dit moment is op de locatie het bedrijf Prozee Recycling gevestigd. Het concept SPvE is ook besproken in de klankbordgroep Prozeeterrein.
Het advies van de Wijkraad Zuid over dit project vindt u: hier.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten