Filmverslag (2009) van Rob Schröder over project ‘Hoograven Invites You’

Klik:  HIER

FilmRobSchroder

In de Utrechtse wijk Hoograven heeft Utrecht Manifest alle partijen (bewoners, corporaties, gemeente, opleidingen) betrokken in het transformatieproject ‘Hoograven Invites You!’, een stedenbouwkundig onderzoek geleid door de architecten Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner. Hun bureau Urban-Think Tank is gewend te werken in de sloppenwijken van Caracas. Hoewel alles er schaars is, ontbreekt het de bewoners niet aan vindingrijkheid en de energie om zaken te veranderen. De architecten mobiliseren deze energie om met de bewoners gemeenschappelijke voorzieningen te ontwerpen en te bouwen, en zo de sociale structuur van de ‘barrio’ te versterken; niet door een dictaat op te leggen, maar door het ontwerperschap met de bewoners te delen. Diezelfde strategie hanteren de architecten nu in hun benadering van Hoograven. Studenten van Columbia University (New York), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en Universiteit Utrecht nemen deel aan de verkenning van het toekomstige Hoograven.
Het verloop van dit project, dat in september 2008 is gestart met een workshop, is vastgelegd op film en door Rob Schröder op een indrukwekkende manier bewerkt tot een compilatie van alle activiteiten die het afgelopen jaar hebben plaatsgevonden rondom dit project.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten