Spoorwerkzaamheden tussen CS, Tolsteeg en Lunetten. Toelichting door ProRail-bouwmanager Ronald Hazeu

VRVragenVRProRailBouwmanager

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 22 september 2010 hield Ronald Hazeu, bouwmanager van ProRail, een powerpoint-presentatie (voor de zg “Klankbordgroep Vaartsche Rijn”) over de voortgang van de Spoorverdubbeling Utrecht CS – Utrecht Lunetten en de bouw van nieuwe stations in Lunetten en, in onze wijk: Station Vaartsche Rijn (2015/16.)
Zoals bekend is dat  een megaproject, dat, los van het ‘simpele railtjes leggen’, tal van andere infrastructurele ingrepen en sloopwerk in de omgeving van het spoor vergt. Bovendien is het de bedoeling dat, voor een deel langs hetzelfde sporentracé, ook nog een tramlijn naar de Uithof wordt aangelegd. Sommige zaken, zoals bijvoorbeeld het verplaatsten van het rioolgemaal bij de Baden Powellweg, zijn al gerealiseerd. 

 

Bouwmanager Ronald Hazeu  is overigens niet alleen tussen CS, Tolsteeg en Lunetten actief. Het hele spooruitbreidingsplan en Randstadspoor-plan tussen Woerden, Leidsche Rijn, Utrecht CS, Houten en Tiel valt onder zijn hoede. Zijn powerpointpresentatie van 22/9 (zie hieronder) geeft een redelijk duidelijk overzicht van de ontwikkelingen tussen CS en Lunetten (met de aantekening dat sommige foto’s al niet meer actueel zijn):

VRRandstadspoorOnderdelen

VRLuchtfotoOudZonderGemaalBadenPowellwegEO VRPresentatieKlankbordgroepVaartscheRijn

VRProgramma1

VRSpoorverdubbCSLunettenVRScopeContract3VRTunneltjeBoerderiLaanvanSoestbVRScopeContract2 VRStationVaartscheRijnXXVRActiviteitenAfgelopenMaandenVoor22sep2010VRVerleggingLeidingenVRActiviteitenKomendeMaandenVanaf22sep2010 VRVragen

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten