Spannende plannen voor ex-De Boo-terrein. Gebied rond Rotsoord van ‘hutspot’ tot ‘hotspot’?

DeBooWatertoren RotsoordeoHotspotvisioen1

 ons_utrechtKomen er een restaurant*,  een designmeubelwinkel, woningen,  multimedia-,  interieurontwerpers- en andere creatieve bedrijven tussen de Helling en Briljantlaan? De op 21/9 verschenen weekkrant Ons Utrecht suggereert het. Op dezelfde dag twitterden zogeheten ‘Echte Schippers‘ veelbelovend: “Toffe campagne uitgewerkt. Fiets over een maand of 3 maar langs bij de Briljantlaan of Jutfaseweg“. Spannend!.

HerontwikkelingRotsoord2006GoogleEarthRond Rotsoord worden al ettelijke jaren allerlei toekomstplannen geschetst en ontwikkeld. (Voorbeeldje: -vanaf 1min.39sec.- op het filmpje hier). Daarbij wordt dan vaak niet alleen de straat Rotsoord bedoeld, maar het het hele gebied/wijkje tussen Briljantlaan, Diamantweg, Vaartse Rijn/Jutfaseweg en de spoorlijn (waar dus boven de Vaartse Rijn in 2015/16 het Station Vaartsche Rijn geopend moet worden.)

 

Hotspot
Voor dit gebied, met een rijk industriëel verleden, is ooit door iemand de bestemming ‘Culturele Hotspot‘ bedacht. (In een gemeentelijke kadernota heette het: “Door ontwikkeling van het station Vaartsche Rijn heeft dit stuk veel potentie. Bij de ontwikkelingen in deze strook is het van groot belang dat het industrieel erfgoed zichtbaar blijft. Met de toekomstige ruimtelijke structuur komt Rotsoord weer aan de Vaartsche Rijn te liggen. Het gebied moet de culturele en creatieve hotspot van Utrecht worden”).

De term hotspot beklijft en spreekt bij plannenmakers en -schetsers tot de verbeelding,  zowel bij ideeën voor woningbouw als voor horeca of bij visioenen van zich cultureel en creatief noemenden. (Zie bijv. ook : “Advies Commissie Toekomst Studentenhuisvesting Utrecht: USF oktober 2009″, pagina 23: “De Design Campus: Op de kop van Hoograven aan het nieuwe Vaartsche Rijn station. Dit sluit aan op de culturele hotspot Rotsoord. Er is ruimte voor 400 woningen in de vorm van een kashba..”:  hier;  of bijvoorbeeld hier.)

 

Anno september 2010 oogt het subwijkje Rotsoord e.o. echter vooralsnog als rommelige hutspot... 

Van Jebber Starterswoningen, een dochteronderneming van de woningcorporaties SSH en Mitros, dat zich over het voormalige De Boo (keukens enJebberLogo bouwmaterialen)-terrein tussen Briljantlaan en Helling heeft ontfermd, horen we officieel weinig. Jebber wil “starters de juiste woning aanbieden” en roept op de Jebber-site : “Snelheid en service in een uniek concept voor starters”.  Maar op op de snelle site zijn (op 21/9) géén concrete plannen te vinden. Onder het kopje ‘nieuws’ staan (21/9) alleen berichten over de officiële oprichting in april 2010 en  over de feestelijke ‘lancering’** in juni.

WesterkadeSpoorlijnLEENOns Utrecht wist echter op 21/9 dat restaurant ‘LE:EN‘ (‘oosterse tapa’s’ en ja, dat schrijf je zo..) zich op het De Boo/Jebber-terrein wil vestigen. Het restaurant zit momenteel aan de Westerkade, vlak naast het spoor, en moet daar wijken, oh ironie,  voor de toekomst: aanleg extra sporen voor trein en tram en de bouw van Station Vaartsche Rijn..

**Die lancering was overigens een productie van bovengenoemde Echte Schippers (“koning in concept en detail”), die qua ‘stedelijke gebiedsontwikkeling’ meldden: “Voor wat een nieuwe cultureel/creatieve hotspot moet worden; maken wij de SPOT vast HOT“. Op onze vraag of die kreet betrekking had op Jebber, antwoordde Thomas Bouyeure,  ‘visionair-revolutionair’ van Echte  Schippers:  Jazeker!“.  Een dag later melden diezelfde Echte Schippers echter: “Niet alles wat we doen is voor Jebber of voor terrein DeBoo. Gewoon afwachten, want we kunnen er nog niets over zeggen” …
Spannend!  (Wij wachten in spanning op officieel nieuws van Jebber…)

Een andere schipper, Tim Schipper fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad, opperde onlangs een heel ander plan: “… het nu leegstaande terreinvan De Boo* te gebruiken voor het parkeren van politie en COV (Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.)” (zie: hier)
Wordt vervolgd..

 
RotsoordDeklopnieuwbouw
 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten