Waterschap baggert deel Vaartse Rijn (Vondelbrug-Ledig Erf)

VondelbrugVaartseRijn OosterkadeWesterkadeVaartseRijn

 

 

 

 

 

Deze week is het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden begonnen met het baggeren van het noordelijke deel van de Vaartse Rijn en de singel bij het Ledig Erf. De werkzaamheden beginnen ter hoogte van de Vondelbrug, gaan dan stroomafwaarts richting Ledig erf en duren in totaal vier weken
Op werkdagen is de doorvaartbreedte voor de scheepvaart beperkt tot 5 meter. In het weekend is de doorvaart vrij. Wegverkeer ondervindt geen hinder (of incidenteel eventjes een kleine stremming bij aan- en afvoer van matrieel.)

StichtseRijnlandenLogoDe werkzaamheden worden uitgevoerd door Dosco Baggerwerken B.V. De bagger wordt vanaf een drijvend ponton met een kraan in kleine beunbakken geschept. Die varen naar een overslaglocatie bij de kruising van de Vaartse Rijn en het Amsterdam Rijnkanaal. Vanaf daar wordt de bagger in grote bakken naar De Slufter in Rotterdam gevaren.
Bagger ontstaat onder andere uit gevallen bladeren, plantenresten en zwerfvuil. Door deze bagger wordt het water steeds ondieper en troebeler. Een ondiepe gracht kan ook minder water afvoeren. Ook moet het water diep genoeg zijn om erin te kunnen varen.
(Zie ook hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten