Kent u een Jonge Heldin of Held (6-15 jaar)? Geef haar/hem (vòòr 15 okt) op voor een lintje!

JongerenlintjeDBrunajongerenlintjeSdhuisJongerenWolfsenKent u jonge helden/heldinnen? Jongeren die zich op een bijzondere wijze voor Utrecht hebben ingespannen kunnen tot 15 oktober 2010 worden voorgedragen voor de toekenning van een Jongerenlintje. Het Jongerenlintje is een blijk van waardering voor jongeren in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet of een heldendaad hebben verricht. Het lintje is in 2008 door de gemeenteraad van Utrecht ingesteld en is in 2009 voor het eerst uitgereikt.

Wie komen in aanmerking?
– jongeren die in Utrecht wonen en actief zijn of een heldendaad hebben verricht
– jongeren die niet in Utrecht wonen, maar hier wel actief zijn of een heldendaad hebben verricht
– jongeren die in Utrecht wonen en elders actief zijn of een heldendaad hebben verricht

(Voorbeeld, althans twee jonge heldinnen die voor een Nieuwegeins   jongerenlintje in aanmerking zouden komen: hier)

Voordrachten moeten worden voorzien van een uitgebreide toelichting. Inzendingen worden beoordeeld door een officiële jury, bestaande uit Rinda den Besten, wethouder Jeugd (voorzitter), Eiko Smid, fractievoorzitter CDA, Sven Hogenboom, onderscheiden met een jongerenlintje in 2009, Anas Bahkani, lid van jongerendenktank U-shake en Mireille López Toonen (secretaris).
Op zaterdag 20 november 2010, de Dag van de Rechten van het Kind, worden de lintjes door de burgemeester van Utrecht op feestelijke wijze uitgereikt op het stadhuis.

Voor een aanvraagformulier zie www.utrecht.nl/jongerenlintje.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten