Spectaculaire opening Gezond- en Fitweken op de Ariënsschool (maandag 20 september, 8.30 uur)

AriensschoolZijkantBeeldAriensschoolSportiefVan fruit eten tot gym met hartslagmeters: tijdens de Gezond- en Fitweken op de Ariënsschool draait het twee weken lang om gezonde voeding en veel bewegen.
Het project start op maandag 20 september met een  spectaculaire opening om 8.30 uur op het schoolplein aan de Duurstedelaan 24.  De leerkrachten zullen maandag hun sportkleding aantrekken en met het uitreiken van fruitdoosjes de groepen 1 t/m 4 in het zonnetje zetten. Een leerkrachtenwerkgroep bedacht samen met de gemeente (GG&GD) het programma waarin twee weken lang dagelijks aandacht is voor gezonde voeding, beweging en bewuste keuzes.

AriensschoolLeerkrachtenNiet alleen kinderen, maar ook ouders krijgen informatie over gezonde voeding en het belang van bewegen. Want thuis kiezen voor gezond is net zo belangrijk! Om het fruitbeleid te vieren gaan de groepen 1 t/m 4 samen met hun ouders na de opening op het schoolplein kijken naar de voorstelling “Ongewoon Lekker”, met in de hoofdrollen: Snoepie & Snappie, van de poppentheaters Kletskous en Cassiopeia.

GezondFruitDe Ariënsschool kiest voor fruitbeleid omdat de ervaring leert  dat kinderen ongezonde tussendoortjes meenemen of het ontbijt overslaan, wat ongezond is  en ook ten koste kan gaan van de concentratie. De school wil het fruitbeleid gefaseerd invoeren om de ouders hieraan te laten wennen. De groepen 5 t/m 8 gaan begin volgend jaar hiermee starten. 
In samenwerking met een beweegmakelaar en sportverenigingen uit de wijk is er  op 21 september een sportdag met veel sporten en beweegspelletjes om  kennis mee te  maken. Ieder kind krijgt dan een flesje water met naametiket. Deze flesjes staan daarna twee weken in de klas voor in de pauzes. Want in  de meeste frisdranken en sappen uit de supermarkt zit veel suiker en dat helaas  het risico op overgewicht vergroot.  Terwijl water drinken is gezond, goedkoop en lekker is. 
De kinderen uit de groepen 5 en 6 gaan ook een bezoek brengen aan Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten om te ervaren waar de gezonde producten vandaan komen. In alle klassen wordt gewerkt met de lesmethode Lekker Fit! en smaaklessen. Meer informatie over deze lesmethodes vindt u op www.lekkerfitopschool.nl en www.smaaklessen.nl 

De Ariënsschool is dit seizoen gestart met een continurooster. Tijdens de Gezond- en Fitweken wordt er wekelijks AriensschoolLOGOop school gezond geluncht. De kinderen gaan lekkere gezonde recepten bedenken om in hun broodtrommeltje te stoppen. De bedoeling is dat de ouders deze broodtrommel met een gezonde lunch blijven vullen!

De themaweken zijn onderdeel van het programma Gezond Gewicht, waarmee de gemeente Utrecht samen met diverse organisaties het onderwerp gezonde voeding en bewegen propageert. Voor meer informatie zie: www.utrecht.nl/gezondgewicht

 

 

 

 

—————————————————————————————————————————————————-

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten