Feestelijke ingebruikname nieuwe kooitjes voor zangvogeltjes bij de Vogelopvang Rotsoord (24a)

VogelopvangNieuwe kooitjesVogelopvangGebouwDankzij een gulle gift van ruim € 850 van de Vogelwacht Utrecht (provinciale vereniging van vogelaars) heeft de Stichting Vogelopvang Utrecht (Rotsoord 24a) eindelijk nieuwe kleine kooitjes kunnen aanschaffen voor de zangvogeltjes. De oude kooitjes waren na jarenlang zeer intensief gebruik volledig aan hun eind. Naden lieten los en de stukken braken spontaan af.

Uiteindelijk  werden geschikte  kooitjes gevonden. Bovendien konden ze ook precies op gewenste maten gemaakt worden. Belangrijk, want met de zo efficiënt mogelijk te benutten beperkte ruimte passen de meeste standaardmaten niet. Inmiddels zijn de jonge zangvogeltjes, die hier het meeste in vertoeven, prima in hun sas met hun nieuwe behuizingen.
Woensdagavond 15 september om 19.30 uur neemt de Vogelopvang de nieuwe kooien, in het bijzijn van het bestuur van de Vogelwacht Utrecht, feestelijk in gebruik. Tijdens de bijeenkomst wordt tevens nadere informatie uigewisseld over de toekomst van de Vogelopvang.

VogelopvangVogelvoeren2VogelopvangVogelvoerenVerder doet het ‘Erkende Vogelhospitaal voor Inheemse Vogels’ ook in 2010 weer mee met het Dichtbijfonds van de Rabobank. (Zie ook hier.) Vorig jaar heeft die  ‘wedstrijd’, onder Utrechtse clubs en stichtingen, de Volgelopvang een mooie € 3.500 opgeleverd. Daarmee konden men leuke verbeteringen realiseren. Zo is er nu o.a. een prima ventilatie in de ruimte voor de watervogels. En ook de geisers waren dringend aan vervanging toe.

Door op www.dichtbijfonds.nl te stemmen op het project van de Vogelopvang (filmpje), kan iedereen heel simpel helpen. (Stemment kan tot en met 30 september.) De Vogelopvang vind je onder ‘Deelnemers Utrecht’. Het is even zoeken. Hoe meer stemmen, hoe groter de kans dat de Vogelopvang als één van de zeven Utrechtse genomineerden in de finale komt en dan wederom in de prijzen valt (hoofdprijs € 10.000.) Om te zorgen dat iedereen maar één keer kan stemmen heeft de Rabobank ingesteld dat elke stem pas geldig is na bevestiging via een toegezonden mail. Je mailadres wordt hiervoor maar eenmalig gebruikt. Krijg je geen mail binnen, check dan je spambox. We hebben gemerkt dat ie regelmatig daarin belandt.Als je wilt: steun dan de Vogelopvang.
En stem nu! (Vergeet niet je e-mail te bevestigen. Kijk ook in je spambox!)

 


Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten