Bouw(sluip)verkeer en parkeeroverlast op en rond het Tolsteegplantsoen. SP wil parkeren op (ex-) De Boo-terrein

OudeBadenPowellwegSchooltuinJaren60AchtergrFietspadJebberVlaggenFotoBiancaDeWitTim Schipper, fractievoorzitter SP in de gemeenteraad  gaat dinsdag 14/9 vragen stellen aan het college van B&W over het bouw(sluip)verkeer vanwege de spoorverdubbelling bij Tolsteeg en Bokkenbuurt.
Schipper: “Dat bouwverkeer gaat nu voornamelijk over het fietspad langs het Tolsteegplantsoen, terwijl er een ingang is aan de Oude Baden Powellweg vlak naast het spoorviaduct. Verder gaan we dinsdag ook de suggestie aan de wethouder doen om het nu leegstaande terrein van De Boo* te gebruiken voor het parkeren van politie en COV (Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.) Nu zetten de COV-medewerkers** de auto’s op het Tolsteegplantsoen en dat geeft zoveel druk dat er stemmen opgaan om betaald parkeren in te voeren”.

(**Niet alleen COV-mensen doen dat. Tolsteegplantsoenbewoners klagen al jaren over parkeeroverlast. Automobilisten die in het centrum werken, of willen zijn, parkeren ook dolgraag gratis tussen de gele flats en langs het grasveld en vervolgen daarna per bus of  wandelend (sportief!) hun weg naar de nabij gelegen binnenstad. De parkeerdruk op het Tolsteegplantsoen is sinds de invoering van parkeermeters (1999) in de Watervogelenbuurt ook nog sterk toegenomen.)

(*Op het voormalige terrein van De Boo (bouwmaterialen en keukens) wapperen nu de vlaggen van ‘Jebber Starterswoningen‘, een dit jaar opgerichtte dochter van de woningcorporaties Mitros en SSH, waarvan sinds de feestelijke lancering op 3 juni jl nog weinig concreets (in het openbaar) is vernomen.. Zie ook: hier)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten