Eettafels in de Barkel (2 x p.m. op donderdag): 16/9: eerste na de zomervakantie

OudereEtenOuderen eten old-people

(De foto hierboven is niet in De Barkel gemaakt)

Twee keer per maand (donderdagen) kunnen ouderen uit de buurt (Hoograven) elkaar ontmoeten in Dienstencentrum de Barkel (Jan van Arkelstraat 59) en voor € 6,00 (met U-pas € 4,30) van een keurig verzorgde maaltijd (door kok Hans Snel uit Houten) genieten.·
A.s. donderdag 16 september is weer de eerste Eettafel na de zomervakantie.Hans Snel, een gepensioneerde kok, zorgt zelf voor de inkoop en het bereiden van het, volgens vaste vrijwilligster Olga Verwaal, ‘altijd aantrekkelijk uitziende en smakelijke menu’ . Olga: “Hans houdt van variatie en vindt het ook leuk om de borden mooi te versieren. Dat is belangrijk, want voor sommige (eenzame) ouderen is deze maaltijd het hoogtepunt van de dag”. Volgens Olga doen ouderen weleens kritisch over ‘aparte’ ingrediënten, maar vinden ze het eten uiteindelijk vrijwel altijd lekker.
Eerder (1 juli j.l.) schreven we op deze site dat de organisatie van de maaltijden in de Barkel moeilijk zou worden wegens ’te weinig’ vrijwilligers. Maar er staat gewoon weer een serie nieuwe eettafels (2 x p.m.) in de Barkel gepland. Zie de data hieronder.

BarkelEtenToch zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom. Vindt u he leuk, nuttig en gezellig om mee te helpen? Geef u dan op. (Nieuwe) vrijwilligers kunnen helpen met tafels klaar zetten en dekken, met opdienen en na afloop met opruimen en afwassen.
(Info: Tamara Leguit (Portes): T.Leguit@portes.nl of bel: 06-43 555 835 of 030-288 60 60 of Jan Bloemkolk (Portes): J.Bloemkolk@portes.nl of bel: 030-288 60 60)

 

 

Data eettafels in De Barkel (telkens donderdag):
16 september
30 september
7 oktober
28 oktober
4 november
18 november
2 december
16 december
6 januari
20 januari

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten