Danseressen, houten koeien, appelpulp, lekkere pizza’s, en gevleugelde zoogdiertjes op zwoele zaterdag 11 september

Het was warempel inderdaad een zalige zonnige zwoele zaterdag 11 september 2010 in Tolsteeg/Hoograven. Eerst· ’s ochtends naar die oergezellige Happening Hoograven op het Tolsteegplantsoen en·op het Smaragdplein. Daarna staken we de Briljantlaan over om op Dierenweide Nieuw Rotsoord een aanvankelijk heerlijk rustig onthaast tafereeltje aan te trefffen, met een handjevol kinderen die belangrijke dingen deden in de zandbak of rond crossten op speelvoertuigen, terwijl hun ouders genietend van het koperen ploertje loom thee nipten en boekje/krantje lazen. Maar waarom die grote partytent zonder dak op het terras? Stilte voor de storm…

VleermuisPizzaAppelpulppersenTessaJarda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na drieën kwam een aanzwellende stroom bezoekers op gang voor het ‘Oogstfeest‘. Hieruit ‘verdween’ af en toe een groepje mensen door het achterhek voor een rondleiding in de Watertoren en ook om, in datzelfde industriële monument aan het Heuveloord, vrij intieme culturele kruisbestuivingen door musici en danseressen bij te wonen.
Ondertussen genoten kinderen op de kidsboerderij van ‘oogsten’: een houten koe melken, zelf tomaten en aardbeien vinden in de tuinen, deeg kneden en broodjes bakken, honing in potjes doen, eieren rapen (-de productie van de kippen werd voor één dag aangevuld met eieren uit de winkel-), appels rapen of uit de bomen in de boomgaard plukken. Daarna kon je die appels zelf tot pulp malen, waarna je· die pulp tot -echt waar-· heel lekkere frisse appelsap kon persen. Een & ander leidde hier & daar tot filevorming en vertraging maar geen mens die daar chagrijnig van werd. Het Duo Klein Leed (zang/gitaar/contrabas) deed zijn naam niet helemaal eer aan; want hun (meestal bekende) liedjes werden easygoing gebracht en dat was gemoedelijk.

WatertorenZoveel6Zwoele avond
Om 17.00 ging de Dierenweide niet op slot,  zoals op een normale dag, maar kwamen er weldra de lekkere hapjes (en idem drankjes) buiten op tafel. Vooral de pizza’s, gecomponeerd en gebakken door de prille tieners Gijs en Jesse, vonden gretig aftrek.
Toen het begon te schemeren verzamelden zich nog een groep van pakweg 40 mensen voor een vleermuizenexpeditie door een entertainende vleermuizen-deskundige. Ook zij verdwenen door een achterhek.

De groep keerde in het donker terug; de kinderen hadden inmiddels allemaal lichtgevende bandjes in allerlei kleuren om. Bij het nieuwe appartementengebouw De Steenhouwer (Briljantlaan hoek Diamantweg) hadden ze echte gevleugelde zoogdiertjes geobserveerd! Op de vraag hoeveel (?) stak kleine Fedor drie vingertjes op; zijn broertje Jarda corrigeerde hem met vijf vingers. En die flauwe volwassene, die beweerde dat het telkens dezelfde vleermuis was, hebben we gewoon genegeerd. Het bleef nog lang zwoel die avond.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten