Rond Rotsoord (11 sep): Oogstdag op Monumentendag

NRAankondiging

NRTerrasGebouwWatertorenSneeuwJPGNRGezelligFestijnTijdens Open Monumentendag 2010 op zaterdag 11 september is het dubbel feest op kinderboerderij Nieuw Rotsoord, met o.a.zang, dans, vleermuizen,hapjes en kampvuurtje. (Terwijl overdag aan de overkant van de Briljantlaan ook nog de Happening Hoograven aan de gang is…)
Allereerst vieren we op de dierenweide de Oogstdag. Kinderen kunnen tussen 13 en 16 uur zelf hun ingrediënten bijeensprokkelen  om een lekker broodje te bakken of biologische appelsap te persen. Spelenderwijs leren zij dan wat er allemaal bij komt kijken om verantwoord voedsel te produceren.

Vanaf 17 uur begint dan de Zwoele Zomeravond: lekker genieten van de door buurtbewoners gemaakte hapjes bij een kampvuur, terwijl een bandje voor de vrolijke noot zorgt.
Nieuw Rotsoord is niet alleen een kinderboerderij, maar ook een groene, natuurlijke oase in de stad. Een oase die door een toenemend aantal dier- en plantsoorten wordt bewoond. Om eens kennis te maken met de nachtbrakers van Nieuw Rotsoord, wordt tijdens de Zwoele Zomeravond een vleermuisexcursie gehouden. Een deskundige op het gebied van de vliegende zoogdiertjes vertelt welke soorten allemaal op Nieuw Rotsoord leven en welke gewoonten ze er op nahouden.

WatertorenUitzichtNRKinderenHapjesVleermuisNieuw Rotsoord organiseert de festiviteiten in samenwerking met Rotsoord Nu, die onder meer tijdens de Open Monumentendag om 13.30 en 14.15 uur rondleidingen verzorgt in de Watertoren.  En vanaf 16 uur is het bal in dezelfde Watertoren! Onder het motto “Proef eens wat anders” ontmoeten twee muzikanten en danseressen elkaar voor het eerst in de intieme sfeer van de Watertoren. Met elkaars verschillende achtergronden geven zij deze middag twee voorstellingen, waarbij improvisatie de boventoon voert. Remko de Landmeter speelt dwarsfluit, basfluit en bansuri (bamboefluit) en Nico van Asdonck maakt gebruik van een cajon, bohran en diverse percussie-instrumenten. Margreet Heemskerk, Eline Kleevens en Annelies Verseveld zijn de danseressen die vanuit hun discipline zullen improviseren op de diverse muziekstijlen.

Voor de vleermuisexcursie, rondleiding in de watertoren en de dans- en muziekvoorstelling is reserveren noodzakelijk: info@rotsoord.nu en 06-45432450. (Beheerder Dierenweide Nieuw Rotsoord, Angelique Jacobs, tel.: 06-52155425 of 030-2541662, beheerder@nieuwrotsoord.nl.

Tafereeltje op Dierenweide Nieuw Rotsoord

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten