Open Dag Tekakwitha Zeeverkenners aan de Jutfaseweg

TekawithaOpenDag

TekawithaZeeverkennersBootKateriZeeverkeners van Tekakwitha houden een Open Dag (11/9) in en om hun aan het Merwedekanaal gelegen clubhuis aan de Jutfaseweg 212 (Infotekakwitha@gmail.com.) Tekakwitha heeft welpenleden (6-12 jaar), junioren (12-16) en de groep Wilde Vaart (voor 16-plussers).
Tekakwitha Zeeverkenners zijn opgericht in 1936 en genoemd naar de in 1980 door de paus zalig verklaarde Kateri Tekakwitha (1656-1680.) Kateri (= ‘Catherina’) was de dochter van een (Noordamerikaans) Mohikaans (Mohawk-) opperhoofd en een tot het Christendom bekeerde Algonquin-Indiaanse.

 

Na de dood van haar ouders heeft Kateri zich katholiek laten dopen, maar werd hierom bedreigd en vluchtte naar Québec. De rest van haar korte leven wijdde zij, als maagdelijke kluizenares, met bidden en boetedoening aan Jezus.
Wij betwijfelen of Tekakwitha-leden dagelijks aan hun beschermheilige denken; hun motto is minder mystiek: “Voor iedereen, maar vooral voor de wind. En volgens hun website houden ze van: “dropping, hike, kamperen, zeilen, zwemmen, fikkies stoken, passagieren en zonnen”.

TekakwithaHeilig

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten