Buurthuizen ook ‘aanwezig op’ Happening Hoograven

BewonersGroepDeTolFlyer1jpglizehaarmanHet wijkspektakel Happening Hoograven komt er weer aan (zaterdag 11 september vanaf een uur of 10.00)! Met vrijmarkt en vele artiesten* en nog veel méér.
Ook de buurthuizen zijn te vinden op de Happening Hoograven . Nee natuurlijk niet letterlijk, maar o.a. wel bijvoorbeeld welzijnsorganisatie Portes die o.a. de Tol, de Barkel , ’t Bokkie en de Ravelijn (allen eigendom van de gemeente) beheert. Portes: “Wij gaan daar met een hele Portes-delegatie, sociaal makelaars, talentmakelaars, jongerenwerkers, ouderenwerkers, heen om de bewoners duidelijk te maken voor welke diensten ze bij Portes aan kunnen kloppen. Zo staan oa de Transportes-bus en de Doe Mee-bus er”.
Verder kunt u op de Happening organisaties vinden die gebruik maken van die buurthuizen én een bewonersgroep die buurthuis de Tol in zelfbeheer wil overnemen .

 

BewonersGroepDeTolFlyer2JanBloemkolkPortesJPGEr spelen (o.a. volgende) twee zaken in Utrecht-Zuids Welzijnsland:

1) Er is en wordt fors bezuinigd (“herijkt”) op welzijn. (Waardoor bijvoorbeeld Portes zichzelf ‘opnieuw moest uitvinden’. Tegenwoordig noemen Portes-welzijnswerkers zich ‘makelaar’ (van talentmakelaar  tot  bewegingsmakelaar.) Grof gezegd dient Portes zich te richten op ‘sociaal kwetsbare groepen’ en mag niet meer, zoals vroeger,  gewoon leuke dingen voor de mensen (van biljarten tot allerlei aardige cursussen) bedenken. Dergelijke initiatieven zouden idealiter vanuit de buurtbewoners zélf moeten komen, die dan daarvoor (een zaaltje in) een buurthuis zouden kunnen huren. (Zulks heet in deftig gemeenteambtenarenjargon: ‘Vernieuwend Welzijn‘ en:  “Met de komst van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning WMO verlegt de overheid verantwoordelijkheden naar het maatschappelijk middenveld én de burger; de civil society”)

2) Als het goed gaat wordt in 2012 aan de ’t Goylaan een gloednieuw pand voor Portes opgeleverd. De capaciteit daarvan zou volgens ramingen ‘voldoende’ zijn voor de toekomstambities van Portes in Hoograven/Tolsteeg/Bokkenbuurt. Diverse buurtbewoners en -clubs vrezen dan ‘afstoting‘ van de ‘oude’ panden (de Tol, de Barkel , ’t Bokkie en de Ravelijn) en de consequenties daarvan. (Hierover zijn overigens nog geen besluiten genomen.)

Zie ook:
Happening Hoograven komt er weer aan (1)

Happening Hoograven (11 sept.) komt er weer aan (2)

Happening Hoograven (11 sept.) komt er weer aan (3)

Happening Hoograven (11 sept.) komt er weer aan (4)
Happening Hoograven komt er weer aan (5)
Happening Hoograven komt er weer aan (6)
Happening Hoograven komt er weer aan (7)
Buurthuizen ook ‘aanwezig op’ Happening Hoograven (8)
Wijkbureau & Wijkraad ontbreken evenmin op Happening Hoograven (9)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten