Knuffelkruiken en herinnerzinnen in kinderboek W-auw van Afke Huitema

AfkeHuitemaWauwAfkeHuitema5

Afke Huitema is een geboren Brabantse, maar woont al een derde van haar leven in Utrecht. En wel ergens in Hoograven, Tolsteeg, Bokkenbuurt of Lunetten, want ze is actief lid in het zzp-netwerk HOTZO (en geeft op 16 november met een collega een masterclass voor mede-HOTZO-leden in het Wijkbureau.)

Maar NU aandacht voor een voorlees- & doeboekje voor kinderen, dat Afke geschreven heeft: ‘W-auw’ en dat dat W-auw zaterdag 11 september, 15.00 uur feestelijk gepresenteerd wordt in de kinderboekenvoorleeszaal van de bieb aan de Oudegracht 167.

Feestelijk? Ja, feestelijk. Wat opmerkelijk is bij een boekje dat gaat over rouwverwerking (bijvoorbeeld na scheiding van je ouders of overlijden van een geliefd persoon). “Rouwen is zwaar, maar rouwen kun je ook samen doen. Dat laatste vergeet je soms als je zo verdrietig bent”, zegt Huitema (30) , en:ouders en kinderen “beschermen elkaar voor hun pijn door er niet met elkaar over te praten”. De hopelijk inspirerende personages in Wau-w gebruiken creativiteit (knuffelkruiken maken en herinnerzinnen opschrijven) om verdriet te kanaliseren.
Afke Huitema, geschoold in communicatie en design, verheldert een & ander op haar website. Daarop kunt u o.a. ook een verheldering van een geheel andere orde vinden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten