Vrijwilligers gezocht voor huisbezoekproject 75-plussers

elderly20ladies.jpglogo portes.gif

Voor een  preventief huisbezoekproject in de wijken Hoograven en Lunetten zoekt Portes vrijwilligers. Er hebben zich hiervoor inmiddels al een aardig aantal enthousiaste mensen aangemeld, maar nog meer vrijwilligers zijn nog altijd welkom. Medio deze maand september gaat het project echt van start met instructiebijeenkomsten en trainingen; dus wacht svp niet al te lang met informeren en/of aanmelden (zie contactgegevens aan het eind van dit bericht) als u dit een nuttige en leuke activiteit lijkt.

Het is de bedoeling dat binnen 1,5 jaar alle 75 plussers in deze 2 wijken worden bezocht door vrijwilligers. De ouderen van 75 plus, die hier prijs op stellen, krijgen eenmalig een preventief huisbezoek. Deze bezoeken gaan vanaf september van start. Als vrijwilliger neemt u een vragenlijst af en geeft u informatie over regelingen en voorzieningen voor ouderen. We hopen middels dit project, naast het geven van informatie over regelingen en voorzieningen, de wensen en behoeften van de 75 plussers naar boven te halen.

 
Als vrijwilliger krijgt u vooraf zelf voorlichting over regelingen en voorzieningen en diensten op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor ouderen in het algemeen en in de wijk, zodat u de doelgroep goed kunt informeren. Ook krijgt u o.a. vaardigheidstrainingen in het contact leggen met de doelgroep en het afnemen van een vragenlijst. Vanuit de organisatie heeft u ook regelmatig teambijeenkomsten zodat u uw ervaringen kan delen met medevrijwilligers. 

Portes zoekt dus enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om met ouderen om te gaan en minimaal 1,5 tot 3 uur per week tijd hebben om 1 of 2 huisbezoeken te doen. U past binnen het profiel als u goed kunt luisteren, inlevingsvermogen en een positieve instelling heeft. Tevens bent u verantwoordelijk, flexibel en kunt u grenzen stellen. Als vrijwilliger maakt u zelf een afspraak met de persoon bij wie u op huisbezoek gaat. U kunt dus een afspraak maken op een tijdstip dat voor u handig is. Bijvoorbeeld als uw kinderen naar school zijn, u zelf geen activiteit heeft of in het weekend. U maakt contact met buurtbewoners die u anders wellicht nooit had ontmoet. Bent u enthousiast geworden over dit project en kunt u zich vinden in het profiel, neemt u dan contact op met de projectcoördinator Tamara Leguit ; 030-288 60 60 of 06-43 555 835. Per e-mail: T.Leguit@portes.nl . Voor meer informatie en vragen kunt u ook bij haar terecht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten