Ook dit najaar weer allerlei activiteiten voor ouderen in de Barkel

BarkelIngangBarkelactiviteitenNajaar2010

Aandacht voor de (najaars) activiteiten  voor in Dienstencentrum de Barkel (Jan van Arkelstraat 59):
Stap over de drempel…
Wilt u ook weleens onder de mensen zijn? Maar u heeft geen zin in allerlei verplichtingen?  In ons Dienstencentrum kunt u altijd terecht. Dienstencentrum de Barkel biedt ouderen de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende activiteiten zoals bewegingsgroepen, schilderen, handwerken, bridge, klaverjassen etc. U kunt er terecht voor een praatje of een kopje koffie.
Om de week kunt u samen met anderen de maaltijd gebruiken bij ‘Eettafel de Barkel’.
Zit er in ons programma niet de activiteit die u zelf in gedachten had, maar kent u wel mensen die dezelfde interesse hebben? Dan is er de mogelijkheid om op eigen initiatief een groep te starten.
Ook voor hulp en informatie over het ouder worden kunt u bij ons terecht. De ouderenadviseur helpt u graag. Regelmatig worden er bij ons voorlichtingsbijeenkomsten gehouden over verschillende onderwerpen met betrekking tot wonen, zorg en welzijn.

De coördinatie van al deze activiteiten gebeurt door twee beroepskrachten en heel veel vrijwilligers. Als u ook vrijwilliger wilt worden, laat het ons weten! Meedenken over nieuwe ontwikkelingen kan ook door bijvoorbeeld lid te worden van de dienstencentrumraad. Bent u nieuwsgierig geworden? Dan ontmoeten wij u graag in ons Dienstencentrum. Bellen kan natuurlijk ook. Met vriendelijke groeten,Tamara Leguit en Jan Bloemkolk (Dienstencentrum de Barkel, Jan van Arkelstraat 59, 3523 VE  Utrecht, Tel: 030-288 60 60)

muurschildering j.v.arkel-200Bingo

Een greep uit de activiteiten in de Barkel:

 Ø    Eén keer per maand is er op woensdagmiddag bingo. Een groep vrijwilligers zorgt  dat u een fijne middag beleeft met leuke prijzen.
Ø    Als er geen bingo is op woensdag, kunt u terecht voor prijsklaverjassen. Een gezellig middagje kaarten en kans op een leuk prijsje!
Ø    Doet u liever iets creatiefs? Dan kunt u meedoen met de inloopactiviteiten schilderen en/of handwerken.
Ø    Vind u het ook gezellig om samen met anderen te eten? Komt u dan eens eten bij ‘Eettafel de Barkel’. De eettafel is voor 55-plussers uit de wijk   Hoograven. Om de week kunt u op donderdag terecht voor een heerlijk 3-gangen menu bereidt door een professionele kok. Met maximaal 26 personen wordt er gegeten in de keuken van het aangrenzende buurthuis ‘de Tol’. De vrijwilligers zorgen dat u gastvrij wordt ontvangen en geven u het gevoel van een heerlijk avondje uit.
Ø    Ouderen willen graag zelfstandig blijven functioneren. Dit kan men bevorderen door de conditie op peil te houden (of te verbeteren) en zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Daarom zijn er bewegingslessen voor u. In deze lessen worden naast gymnastische oefeningen ook spel- en sportvormen gedaan. Het is niet alleen inspanning maar ook ontspanning met elkaar. Er zijn op verschillende dagen bewegingsgroepen. U bent van harte welkom voor een proefles!
Ø    De vrijwilligers van de ‘Zuidbus’ organiseren, voor minder mobiele ouderen, mooie tochten door het land.

(NB: géén activiteiten tijdens de herfstvakantie, 16 oktober t/m 24 oktober en ook niet tijdens de kerstvakantie, 18 december 2010 t/m 2 januari 2011) Grijp uw kans en meld u nu aan voor een activiteit! (Aanmelden: indien u belangstelling heeft voor een activiteit dan kunt u zich telefonisch opgeven bij het dienstencentrum tel: 030-288 60 60.)
BarkelactiviteitenNajaar2010

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten