Aftrap viering 100 Jaar Scouting Salwega

Padvinders in 1929 Op 28 augustus starten bij Scouting Salwega  (Oude Liesbosweg 68) de activiteiten ivm het 20e lustrum (zie ook hier)

Salwega is de oudste Scouting-groep van Utrecht, opgericht op 9 mei 1911. De ‘exotisch’ klinkende naam is een afkorting en is afgeleid van een uitspraak van de zeeheld Maarten Harpertszoon Tromp: “t Sal allevel wel gaen”..
Het lustrumseizoen gaat  van start met een kamp voor alle leden en hun familieleden. Er komen ruim 250 deelnemers naar het Scoutingkampterrein Buitenzorg in Baarn. Vervolgens wordt er in november een reünie gehouden voor alle oud-leden van de groep en volgt er in mei een avondvullende revue waarbij alle 150 leden op het podium van de Musketon zullen schitteren. Het lustrumseizoen wordt in juli afgesloten met een groepszomerkamp in Engeland.

SALWEGA 100 jaar-boekHet SALWEGA-onderkomen (PGA-huis)

Ter gelegenheid van dit 100 -jarig bestaan hebben enkele leden een boek samengesteld (‘Een mooiere zaterdag is er niet.’) over het verleden en het heden van de groep. Zondagmiddag 29/8 zal de boekpresentatie plaatsvinden om 15.30 uur in Scoutcentrum Buitenzorg (Amsterdamsestraatweg 51, 3744 MA Baarn) Honderd jaar Salwega, dat is niet niks! Zouden de verkenners die op 9 mei 1911 hun eerste opkomst beleefden in de Biltse Duinen gedacht hebben dat er 100 jaar later nog steeds jongens en meisjes zijn die het spel van Scouting spelen? Het antwoord daarop is niet bekend, maar gelukkig is er veel van de historie van Salwega bewaard gebleven. Het 100 pagina’s dikke boek straalt vooral het plezier uit dat de leden beleven en beleefden aan de opkomsten en kampen. 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten