Fusie regiokorpsen tot Landelijk Politiekorps? D66 Hoograven blijft alert

klaas_verschuurePolitie_jeugdige_AgentenGeen enkel normaal mens heeft ons eerdere bericht op 21 juli over (antwoorden van B&W op raadsvragen omtrent) schuiven met ‘politie-poppetjes‘ helemaal tot aan het eind gelezen. (Zie hier waarom..)  Vandaag (25/8) reageerde het Hoogravense D66-gemeenteraadslid Klaas Verschuure alsnog op de geciteerde taaie taal in dat webbericht en kondigt tevens aan de discussie over de VVD/PVV/CDA-intenties omtrent opheffing van regiopolitiekorpsen onder een nieuw ministerie van Veiligheid (zie bijvoorbeeld ook hier), scherp in de gaten te houden:

Klaas Verschuure: “Ik ben het volledig met u eens dat de reactie (van de B&W-brief -red.) niet uitblinkt in helder en duidelijk taalgebruik. Ik heb de brief meerdere keren moeten lezen voor dat ik de strekking begreep.. Voor dit moment is het afwachten wat voor regering er komt in Den Haag. En wat zij besluiten mbt de capaciteit aan politieagenten. Zoals u misschien ook heeft gelezen vindt er ook weer een discussie plaats over het samenvoegen van de verschillende regiokorpsen tot een landelijk korps. Mocht dat daadwerkelijk zo zijn dan zullen wij zeker weer vragen stellen over de gevolgen daarvan voor Utrecht en specifiek over welke invloed wij als gemeenteraad nog overhouden. Voor de lokale veiligheid is het wat ons betreft van de rol van de burgemeester en de gemeenteraad van groot belang. Het vanuit Den Haag bepalen wat de prioriteiten moeten zijn, zie ik niet zitten”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten