Expo, lezing en inloopavond van Historische Kring Tolsteeg-Hoograven

Peter Sprangers (hier op RTV Utrecht) geeft lezing

 

 

 

 

De Historische Kring Tolsteeg Hoograven (HKTH) timmert dezer dagen weer behoorlijk aan de weg met een expositie (vanaf vrijdag 20 augustus tot 24 september) en een (eenmalige) lezing & powerpointpresentatie door (HKTH-secretaris) Peter Sprangers op 28 augustus.

Het onderwerp van zowel de expo als de lezing is: de Industrialisatie langs het Merwedekanaal tussen 1914 en 1954. Daar is in die periode heel wat bedrijvigheid en werkgelegenheid opgebloeid, maar ook weer afgebroken en verdwenen. Alleen Mobach Keramiek is daar nog tot aan de dag van vandaag te vinden. (Klik op de blauwgekleurde links voor nadere info)
De interesse van de leden van de HKTH  heeft betrekking op Tolsteeg (incl.omgeving Gansstraat en Koningsweg), Hoograven, Jutfaseweg, Ooster- en Westerkade, Ledig Erf en het Merwedekanaal WZ (tot 1954). Zie ook de uitgebreide HKTH-website waarin voor de liefhebber van stadsgeschiedenis een schat aan informatie is te vinden. Bent u zelf ook geïnteresseerd in de geschiedenis van uw wijk? Vindt u het leuk om u daarin te verdiepen of anderen daarover te vertellen? Dan kunt u overwegen eens de vaste HKTH-inloopavond op de donderdagavond (vanaf 20.00 uur) in de Barkel te bezoeken.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten