Aankondiging geprolongeerd met nieuwe datum: “bouw appartementen Onyxweg start in september 2010”

De voormalige (M)ulo, Mavo en ROC aan de Onyxweg in 1998 2009: School al 2 jaar wegToen verslaggever dezes dezer dagen, medio augustus 2010,  over de Diamantweg en de daarop uitkomende Aquamarijnlaan, bij het begin/eind van die lange, lange Julianalaan, liep, zag hij van alles. Onder andere:
*klandizie bij de bloemenkiosk ‘Hoograven’ van Van Heezik & Zonen: geen nieuws
*géén kinderen noch taxibusjes aan de overkant bij de school Het Rotsoord: vakantie
*het kersverse grijze appartementen-gebouw De Steenhouwer is alweer begrip in de wijk: geen nieuws
*dat Joop van Maurik (de topscorer van FC Augustus 2010Utrecht in seizoen 1974-75 en eigenaar van Café  Engelenburgh) getuige ballonnen-versiering aan zijn café en een grote felicitatie achter een raam aan de overkant, blijkbaar 65 jaar geworden is: proficiat
*dat het (witte) pand op de hoek van de Hoogravenseweg van (voorheen) loodgieter/installateur van Renswou BV nog steeds te koop staat/stond.
2011/2012: 'Vaartsche Compagnie'*én: dat achter de hekken van het bouwterrein voor het project De Vaartsche Compagnie (wooncomplex  aan het water, op de plek van het in 2007 gesloopte schoolgebouw aan de Onyxweg) ‘opeens’ activiteit was/is; opmerkelijk.
Nieuwe planning is dat de bouw van de twee woongebouwen, de Welvaart en de Ontdekking, nu aanstaande september 2010, echt waar(?), gaat beginnen..Het bouwrijp maken van het terrein is verschillende malen  uitgesteld en onderbroken. Waaraan ongetwijfeld ook de financiële crisis debet is. Op de bouwlocatie heeft een aannemer inmiddels damwanden geslagen en in een sleuf buizen een transportleiding van waterleidingbedrijf Vitens gelegd. Vervolgens wordt/is de bouwput verder leeg gegraven, ontdaan van obstakels en een bemalinginstallatie geïnstalleerd.

Projectontwikkelaar Kompaan uit Amersfoort meldde in juli dat Bouwbedrijf Lithos aanstaande september 2010 daadwerkelijk met de  bouw gaat starten. Voor vragen hierover: Andrea de Vries van Kompaan Vastgoed; tel. 033-4224093,  mail: adv@kompaanvastgoed.nl.  Overigens heeft Kompaan inmiddels 23 appartementen van het (dus nog te bouwen) gebouw De Ontdekking verkocht aan een belegger, die de woningen wil verhuren in de vrije sector.
(In makelaarsproza is de Vaartsche Compagnie (uiteraard): “een fantastisch woonproject aan de oevers van de Vaartsche Rijn. De omgeving bruist van de activiteiten. Wie hier woont, is altijd in het gezelschap van het beste dat Utrecht te bieden heeft”(!). En: “de twee wooncomplexen van de Vaartsche Compagnie, hebben elk een eigen uitstraling. Je voelt de verbondenheid en ziet de verschillende karaktertrekken. 
Het gebouw de Ontdekking biedt haar bewoners een entree die je zelden ziet. Een vide over alle verdiepingen, zorgt voor licht en lucht in alle uithoeken van het complex.
Het gebouw de Welvaart heeft een atrium. Dit is het hart van het gebouw. Deze kan ingericht worden als binnentuin. De appartementen gelegen aan de rondgangen kijken er stuk voor stuk op uit. Dat zorgt voor een buitenlevengevoel en de nodige privacy”)
vaartschecompagniebouwterreinonyxweg

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten