Asbest in Liesbospark: bodemonderzoek start op 16 augustus

Het Liesbospark blijft voorlopig afgesloten (foto: Ted van Arnhem) Medio juli werd bij werkzaamheden voor de herinrichting van het Liesbospark in Hoograven asbesthoudend materiaal aangetroffen. (Zie: hier)
De gemeente kondigt nu aan dat op 16 augustus aldaar het bodemonderzoek, om de aard en de omvang van de verontreiniging vast te stellen. Op basis van dat onderzoek kunnen eventuele vervolgmaatregelen worden genomen. Wanneer het onderzoek zal zijn afgerond, is nog niet bekend.
De gemeente heeft in de directe omgeving van het Liesbospark (in Hoograven-Zuid: Verlengde Hoogravenseweg, Julianaweg, Liesbosweg, Pagelaan, Troubadourhof, Musketierlaan) een wijkbericht hierover verspreid, dat ook hier te lezen is.
Voor vragen over volksgezondheid kunt contact opnemen met de GG&GD, unit Medische Milieukunde, telefoonnummer 030 – 286 35 15. Voor overige vragen kunt u terecht bij de bodemadviseur, Marit Linckens, via telefoonnummer 030 – 286 42 54, e-mail m.linckens@utrecht.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten