Willen wij ook fleurige ‘hanging baskets’ in de wijk?

Bloemenpracht in 'hanging basket' aan de Oudegracht Bloemenweelde aan paal in NagtegaalstraatOngetwijfeld verlaat u ook hoogstzelden en dan met frisse tegenzin de prachtige wijken Bokkenbuurt, Tolsteeg en Hoograven om naar het centrum te gaan. Wat nou Utrechtse binnenstad? Drukte, lawaai, betaald parkeren, lallende studenten en terrasstoelendansen zeker? Maar één ding moeten we toegeven: ze hebben daar mooie karakteristieke lantaarnpalen, waaraan vaak een fleurige bloementoestand hangt. Die dingen heten, in gemeentelijk jargon en volgens het bedrijf die die kleurige weelde verzorgt, in goed Nederlands: hanging baskets’. Hoewel de bloemen juist het zicht op het mandje waarin ze zitten onttrekt, maar goed. Deze bloemenbaskets zijn ook in andere wijken dan de binnenstad gesignaleerd, o.a. Lombok, Kanaleneiland en Leidsche Rijn, maar voor zover wij weten, nog niet in Hoograven e.o.
Willen wij (ooit) ook fleurige ‘hanging baskets’ in onze wijken? Dan dienen ze hoogstwaarschijnlijk aangevraagd te worden via een zogenaamd ‘leefbaarheidsbudget’ (‘LHB’) (zie hier) en is het wellicht handig daarover contact op te nemen met het Wijkbureau. Helemaal mooi!HangingbasketsMooi toch?
Dappere strijd tegen uitlaatgassen

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten