Gratis film: ‘Invictus’ (2009), met Morgan Freeman als Nelson Mandela, dinsdagavond 20/7 in de Rehobothkerk

'Invictus' met Morgan Freeman & Matt DamonOut of the night that covers me,
Black as the Pit from pole to pole,
I thank whatever gods may be
For my unconquerable soul.

Hierboven staan de beginregels, die we dus maar niet gaan vertalen, van het gedicht ‘Invictus‘,  dat de Britse dichter William Earnest Henley in 1875 schreef in zijn ziekbed. (Henley leed aan ernstige tbc.) ‘Invictus’ is Latijn voor ‘ongebroken’ of  ‘niet verslagen’ (‘unconquered’).

Het befaamde gedicht van Henley was het favoriete gedicht van Nelson Mandela.
Derhalve is ‘Invictus‘ ook een toepasselijke titel voor de speelfilm (2009) die Clint Eastwood maakte over Mandela’s eerste periode als president van Zuid Afrika, waarin hij als gastheer van het WK Rugby (1995) zwart en blank trachtte te verenigen. (Rugby gold als typische blanke sport in het pas van apartheid bevrijde Zuid Afrika.). Acteur Morgan Freeman schittert als Nelson Mandela en Matt Damon vertolkt de (blanke) rugbyer Francois Pienaar van de Springboks. Op dinsdagavond 20/7 wordt deze meeslepende film gratis vertoond in de Rehobothkerk aan de Briljantlaan 6 (zie: hier.)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten