Pool stomdronken van de weg gehaald

Pools drankgelagHet pittoreske Poolse plaatsje SkoczowAgenten hielden zondag 18/7 op de A12 dankzij een getuige een automobilist aan die stomdronken achter het stuur zat. Rond 15.35 uur belde een automobilist naar de politie en meldde dat hij op de Waterlinieweg achter een slingerende auto met een kennelijk beschonken chauffeur reed. De politiemeldkamer stuurde meerdere politie-eenheden die kant op. Agenten konden de verdachte uiteindelijk op de Rijksweg A12 ter hoogte van Utrecht aan de kant zetten. De bestuurder, een 38-jarige man uit Skoczow (Polen), bleek inderdaad de (on)nodige alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 1390 ug/l, meer dan zes keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. 

 

 


Lunettenbaan (met lantaarnpalen) by night

Nog meer alcohol achter het stuur in de buurt: 

Een auto botste rond 00.20 uur in de nacht van maandag 19/7 op dinsdag 20/7 tegen een lantaarnpaal. Een passagiere raakte gewond. Rond 00.20 uur reed een 23-jarige automobilist uit Utrecht over de Lunettenbaan. Bij hem in de auto zat een 34-jarige plaatsgenote. Door nog onbekende oorzaak verloor de Utrechter de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal. Daarbij liep zijn passagiere letsel in haar gezicht en buik op. Zij werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht. De auto is weggesleept. De 23-jarige had te veel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 100 ug/l, terwijl de wettelijke limiet voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten