Gezellig buiten zitten in de wijk

Terras van 'Supervlaai' op het Smaragdplein, waar je met een (matig) buitje nog, onder het afdak, buiten kan zitten

Het zomert lekker in de wijk tussen de (onweers)buien door en we zitten allemaal, als we hier
nog zijn, met rosé, fris en picknick op het balkon, in bad, in de tuin, in het plantsoen of op de Parade

KorlaarIn het julinummer van Wijkkrant Aanzet stond een stukje waarin stond dat onze wijk niet internationaal bekend staat vanwege een bruisend terrasjesleven. Dat artikeltje is alweer een beetje achterhaald omdat het genoemde ‘Fastfood Verhage’ (Smaragdplein) is overgenomen door vriendelijke Chinezen en (inclusief terras) is omgedoopt tot ‘Cafetaria Smaragdplein’, niet te verwarren met Pizzeria Smaragd aan de overkant van het plein. De laatste is een afhaalgelegenheid. Maar wat let u om uw pizza, broodje tonijn of calzone te nuttigen op (mits er niet teveel vogelenpoep op zit:) een van de metalen bankjes het plein? Hetzelfde geldt voor de haring en de lekkerbekkies van Vishandel Klaas Korlaar en Zoon, die op woensdag en zaterdag naast de Pizzeriakeet staat.

Richa Roti's: roti kip: € 7Drinken en eten in de open lucht kan natuurlijk –servetjes mee nemen- op tal van plekken in Hoograven en Tolsteeg; op het Tolsteegplantsoen of het Hamerplantsoen bijvoorbeeld, of op de kersverse groenstrook (‘parkzone’) aan het water aan de Oud Wulvenlaan, om de hoek bij winkelcentrum Hart van Hoograven. Of met een roti speciaal lam, ‘doksi’ of bakkeljouw van Richa Roti’s aan de WA Vultostraat 47; plaats nemen op een van de bankjes in het plantsoentje bij Nieuw Plettenburgh aan de overkant.
Op dinsdag-marktdag is het Smaragdplein tussen 8.00 en 14.30 uur een terrasje van enkele tafeltjes rijker. Dan serveert daar koffieman Erik uit Schagen cappuccino, macchiato, espresso (€ 2) en ter plekke geperste vruchtendrankjes (€ 3).
Wie nog een leuke plek* weet, mag het melden aan redactieaanzet@yahoo.com. (*Of houdt u zo’n plek dan liever geheim?)

Rustig in je eentje in een plantssoentje zitten of met z'n allen, zoals hier op een 'picnic' in het hamerplantsoen; het is allemaal mogelijk in de wijk

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten